Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN FORSVUNDE TRONARVING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-DEN-FORSVUNDNE-TRONARVING-Ove-von-Spaeth

DEN FORSVUNDE TRONARVING (5 af 97)


Var Egyptens ti plager magisk krigsførelse? Hvad var Bibelens skysøjle og ildsøjle? Hvilke konger hjalp med udvandringen? Hvad betød det at Solen stod stille?

DEN FORSVUNDE TRONARVING (5 af 97)

Hvad siger Bibelen om Moses i Egypten?

 

Først kan det være hensigtsmæssigt med en koncentreret oversigt over Bibelens kendte begivenheder om Moses’ liv i rækkefølge:

1. Tre måneder efter sin fødsel i Egypten blev Moses sat ud i en papyrusflettet ark/kiste på Nilen og derefter taget op af kongens datter, der opdrog ham som sin søn. Men næsten 40 år gammel måtte Moses flygte fra faraos hof til udlandet efter en episode, der fremstår som „uagtsomt manddrab“ (hvorefter ovennævnte skinhenrettelse af ham blev iværksat).

Under sit mangeårige eksil opholdt Moses sig til sidst på Sinai-halvøen hos præsten Jethro og giftede sig med en af dennes døtre. Her på Sinai fik Moses en åbenbaringsoplevelse; den blev optakt til hans religionsreform, hvor - for første gang hos et helt folk - læren om én (skaber)gud skulle afløse dyrkelsen af mange guder.

2. Herefter gjorde han sig i selve Egypten til leder af en stor hebræisk folkegruppe, der - ifølge flere slægtsregistre i Bibelen - havde boet i dette land i fire generationer. Under de påfølgende forhandlinger afviste Egyptens konge, omtalt med titlen farao, hårdt Moses’ krav om fri udvandring for hebræerne og deres tilhængere, nu under ét benævnt israelitter.

For at lægge pres på den pågældende farao advarede Moses om en række katastrofer; og da disse plager ramte Egypten, gav farao efter, så israelitterne kunne drage bort. Ved afrejsen indstiftedes den stadig eksisterende påskefest. Da farao snart fortrød sit tilsagn, fik Moses og israelitterne kun kort forspring, men undslap over Røde Havet til Sinai.

3. Hermed var exodus, udvandringen, i gang - og blev den siden hen så berømte ørkenvandring, der kom til at vare op imod 40 år. I det første af disse år, under et ophold ved et bjerg, igen på Sinai, fremsatte Moses for folket sin religionsreform kombineret med en lovgivning, heriblandt „de ti bud“. Derefter fortsattes ørkenvandringen.

Efter de mange år i ørkenen - og til sidst Moses’ død - invaderede israelitterne Kanaan, dvs. Palæstina/Israel-området. De blev anført af den af Moses udpegede efterfølger Joshua, og bosatte sig herefter i landet.

Artikel-DEN-FORSVUNDNE-TRONARVING-Ove-von-Spaeth
Download-fil: DEN FORSVUNDNE TRONARVING - Ove von Spaeth