
VisdomsNettets Åndsvidenskabelige Ordbog
Åndsvidenskaben bruger en terminologi, der indeholder ord og begreber, som ikke findes i det almindelige danske sprog. I VisdomsNettets ordbog kan du finde en forklaring på de fleste af Åndsvidenskabens begreber og udtryk.
Hvis du scroller ned i bunden af skærmen, kan du vælge mellem alle bog-staver i alfabetet. Klik på det ønskede bogstav. Derefter kan du bladre ved at klikke pÅ siderne 1, 2, 3 ... osv.
Det opslåede ord
Egypten
Betydning
(Egyptisk). Oprindelsen til ordet ”Egypten” er ukendt. Man ved, at ordet stammer fra latin, som har det fra græsk, men sporene forsvinder i fortiden. I Memphis kaldte man de indfødte for ”Hikuptah”, der betyder ”sanktuariet for Ka og Ptah”, og iflg. en teori skulle grækerne have givet hele landet navnet ”Aegyptos”, baseret på navnet på Nilens vigtigste havn. Asiaterne kaldte Egypten ”Misr”, og ordet er oprindeligt semitisk. I nutiden bruges det stadig af araberne. Den mest farverige beskrivelse finder man på oldegyptisk, for egypterne kaldte deres eget land for ”Rødt og Sort”, og man gætter på, at det er inspireret af den rødlige ørken og den sorte jord ved Nilens landområder. Egypterne levede hovedsageligt på og af den sorte, frugtbare jord, der stammer fra Nilens aflejringer af sort slam, og derfor fik landet senere navnet ”Kemit”, der betyder ”den sorte jord”. Faraoen herskede over ”de to lande” eller ”dobbeltriget”, men navnet henviser til Øvre-Egyptens sydlige landområder og Nedre-Egyptens nordlige del. I nutiden skriver de fleste danskere Egypten i stedet for Ægypten sandsynligvis inspireret af engelsk. (Se også Egyptens farver). |