Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GÅDEN OM FARAOS DATTERS SØN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Gåden-om-faraos-datters-søn-Ove-von-Spaeth

GÅDEN OM FARAOS DATTERS SØN (8 af 86)


Oldtidens Moses var oprindelig en egyptisk faraoprins, der blev udstødt som tronkandidat, og som ved sin mystiske forsvinden fik sit eftermæle destrueret.

GÅDEN OM FARAOS DATTERS SØN (8 af 86)

Indbyrdes parallelle forhold overset

 

Flere rabbinerskrifter og oldtidsforfattere (bl.a. Philo og Josefus) omtaler i forbindelse med Moses' ungdomsår, at han tidligt udviste genial begavelse på mangfoldige områder. Moses fik de bedste lærerkræfter i sin uddannelse som prins - også inden for militæret, hvor han anførte dristige togter i Nubien. Ligeledes fik han uddannelse i stats- og udenrigstjenesten og siden som leder af mange af statens byggeprojekter og af diplomatiet; mere herom senere.

Hvad Senmut angår, bliver det yderligere tydeligt ud fra et betydeligt antal bemærkelsesværdigt overensstemmende forhold (se kap. 5), at netop han viser sig at have den sandsynlige baggrund for at være den manglende brik i eftersøgningen af den unge Moses i Egypten. Med disse stadig flere indicier bestyrkes det særlige perspektiv: at Senmut er identisk med Moses!

På overvældende mange og betydelige områder er der slående paralleller mellem Senmut og Moses. Men inden for egyptologien er der intet helhedsbillede af Senmut. Han er hidtil blevet antaget for at være en "borgerlig opkomling". Også dette har umiddelbart kunnet forekomme mindre indbydende for forskningen til at sætte ham i forbindelse med beretningen om Moses.

I hidtidige forsøg på sammenføring af egyptologi med bibelberetningen er der ofte opstået en afhængighed af en bibelforskning farvet af enten traditionelle eller af senere toneangivende teologiske holdninger, hvilke normalt ikke kan defineres som videnskab i mere eksakt forstand, om end der på flere områder anvendes videnskabelige teorier og data.

I stedet for en hidtidig mangelfuld og ofte mytisk opfattelse af Moses synes det nu muligt at få et første bidrag til et bedre og synligt billede af ham. De ofte noget stiliserede, men dog personlige portrætter af Senmut kan i nogen grad lade et indtryk danne sig af den karismatiske unge Moses som en forfinet, intellektuel, fornem egypter med stor personlig styrke.

Og om Hatshepsut har de egyptiske kunstnere ved deres statuer og afbildninger formidlet indtrykket af denne Faraos Datter som en spinkel, men viljestærk, alvorlig person med en iboende stærk autoritet.

Artikel-Gåden-om-faraos-datters-søn-Ove-von-Spaeth
Download-fil: GÅDEN OM FARAOS DATTERS SØN - Ove von Spaeth