Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GÅDEN OM FARAOS DATTERS SØN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Gåden-om-faraos-datters-søn-Ove-von-Spaeth

GÅDEN OM FARAOS DATTERS SØN (80 af 86)


Oldtidens Moses var oprindelig en egyptisk faraoprins, der blev udstødt som tronkandidat, og som ved sin mystiske forsvinden fik sit eftermæle destrueret.

GÅDEN OM FARAOS DATTERS SØN (80 af 86)

Nyt lys over Moses' første 40 år

 

Og nu til en opsummering for et overblik over foreliggende undersøgelse. Den mystiske periode med Tuthmosis III's skjulte coup d'état og "tyveriet" af Hatshepsuts regeringsår er ikke tidligere tilstrækkeligt kortlagt. Og der er heller ikke hidtil udgivet en tilstrækkelig fuld beretning om selve Senmuts liv.

Hvis et sådant samlet overblik havde været kendt, ville en del påfaldende detaljer for længst have fremkaldt et mønster, der indicerede Senmuts kongelige herkomst og position som tronkandidat eller -arving.

I Egyptens historie har der fra tid til anden været stormænd af format. En af disse fik endda oprettet en kult til sig selv, men ingen har som Senmut været i besiddelse af eller efterladt så mange umiskendeligt kongelige tegn og indtryk. Foruden at det blev muligt netop for ham - men næppe muligt for en ikke-kongelig - at kombinere denne løbebane, bl.a. som faraos stedfortræder, med at bruge sine usædvanlige talenter som arkitekt og astronom. Det er som en genklang af disse egenskaber rabbinerskrifter og oldtidsforfattere "tilsvarende" omtaler Moses for. Hele dette ekstraordinære livsmønster har hermed kunnet føre til en førhen uerkendt identifikation: At Senmut var Hatshepsuts søn.

End ikke Senmuts enestående stjernekort har før nu været astronomisk dateringsberegnet. Men analyse af kortets planetopstilling afslører det faktum, at disse himmellegemers indbyrdes afstandsforhold og positioner på himlen netop kun optrådte i 1534 f.Kr. og er ikke forekommet i præcis den kombination i mange hundrede år før eller efter dette årstal (jf. kap. 4 og især Appendiks 2). Dertil kan der ud fra disse himmellegemers særlige placering ved stjernen Sirius angives et konkret tidspunkt i begyndelsen af maj samme år 1534 f.Kr. Dette år viser sig så utroligt at være samtidig med det fra rabbinerskrifterne udregnede fødselsår for Moses.

Og yderligere forbløffende viste denne datering i maj sig at svare til rabbinerskrifternes nøje angivelse af tiden for Moses' færd på Nilen, da Faraos Datter officielt modtog ham. Igen må understreges, at netop astronomiske data kan give den mest præcise datering, der kendes.

Desuden er der i andre inskriptioner og tekster overleveret datoer og tider, hvorved der har kunnet rekonstrueres et ikke hidtil set samlet forløb i en større helhed for Senmuts liv. Og hvor også alt dette så overraskende detaljeret synes at samstemme med mange elementer og data i Moses-beretningerne.

Ydermere giver oldtidsforfatterne og rabbinerskrifterne en lang række oplysninger om Moses' unge år i Egypten, hvilket har bidraget til at kunne sammenføre mindst 20 specifikke, personlige træk og unikke aktiviteter fælles for både Senmuts og Moses' første cirka 40 år ved faraohoffet i Egypten (jf. kap. 5). Igen synes alt dette konsekvent og ufravigeligt at føre til den afgørende identifikation: Senmut er Moses.

Uanset dette, er det første gang: at 1) Senmuts åbenlyse royale herkomst, såvel som 2) Tuthmosis III's dunkle vej til tronen - analyseres tværgående.

Artikel-Gåden-om-faraos-datters-søn-Ove-von-Spaeth
Download-fil: GÅDEN OM FARAOS DATTERS SØN - Ove von Spaeth