Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GÅDEN OM FARAOS DATTERS SØN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Gåden-om-faraos-datters-søn-Ove-von-Spaeth

GÅDEN OM FARAOS DATTERS SØN (29 af 86)


Oldtidens Moses var oprindelig en egyptisk faraoprins, der blev udstødt som tronkandidat, og som ved sin mystiske forsvinden fik sit eftermæle destrueret.

GÅDEN OM FARAOS DATTERS SØN (29 af 86)

7. KAPITEL

Mysteriet om de hemmelige grave

 

Hatshepsuts skjulte gravanlæg

 

Hatshepsuts officielle gravanlæg i Biban el-Moluk (det arabiske navn for 'Kongernes Dal') blev bygget under Senmuts lederskab, men dette blev siden overtaget af ypperstepræsten Hapuseneb.

Foruden udførelsen af dette langsomme arbejde, havde Senmut for længst påbegyndt arbejdet med et andet, et hemmeligt, gravanlæg for Hatshepsut i klipper i nærheden af Kongernes Dal. Dette synes iværksat også på grund af Hatshepsuts utraditionelle magtsituation som kvindelig farao, for at skabe sikkerhed for hendes gravsætning, ligesom ved et projekt for Tuthmosis I. Til sidstnævnte havde arkitekten Neni konstrueret en hemmelig grav (KV 30), dog ikke anvendt, og skrev herom:

"… ingen ser, ingen hører (den) …".

Hatshepsuts dygtigt skjulte gravanlæg (No."WA D", i Wadi Sikkat Tanar el Zaida) blev fundet ved et tilfælde i 1916 af den engelske egyptolog Howard Carter (bedst kendt af mange som opdageren af Tutankhamons grav). Gravens mesterligt udtænkte planlægning er den geniale Senmuts værk: I et øde bjergpas med lodrette klippevægge er der bagved den ene af disse vægge en slugt eller naturlig skakt, der ikke ses nede fra bjergpasset.

Heller ikke ved et kig oppefra og ned i skakten er der noget usædvanligt at bemærke. Hejses en person ned, ville vedkommende et stykke nede - men i 60 meters højde over bjergpasset udenfor - kun vanskeligt opdage en udhugget gang ført vinkelret ind i bjergvæggen, og var dengang udvendigt camoufleret af en lidet iøjnefaldende tilmuring.

Og ligesom Senmut aldrig kom til at benytte sine egne gravanlæg, synes hverken Hatshepsuts hemmelige eller officielle gravanlæg nogensinde benyttet, og hendes mumie er aldrig fundet. Hvad var der sket? Bag dette anes konturer af et storstilet drama. Opklaringen af denne gåde har som hovednøgle, at Senmut er Moses. Herefter kan de politiske årsager bag Moses' flugt fra Egypten - nemlig det hidtil for historikerne så dunkle magtforhold mellem Hatshepsut og Tuthmosis III - nu belyses bedre.

Artikel-Gåden-om-faraos-datters-søn-Ove-von-Spaeth
Download-fil: GÅDEN OM FARAOS DATTERS SØN - Ove von Spaeth