Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKE KEND DIG SELV
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Menneske-kend-dig-selv-eBog-Erik-Ansvang

MENNESKE KEND DIG SELV (19 af 65)


MENNESKE KEND DIG SELV er en systematisk gennemgang af de usynlige aspekter af mennesket og menneskets indre legemer og bevidsthedstilstande.

MENNESKE KEND DIG SELV (19 af 65)

Spørgsmål til eftertanke

 

Hvad er forskellen på “lavere bevidsthed” og “højere bevidsthed?

Svaret kunne være, at højere bevidsthed eksempelvis er buddhisk bevidsthed, der kommer til udtryk som kærlighed og visdom. Der er dog ikke tale om den almindelige opfattelse af kærlighed, der er knyttet til begærlivet, og derfor er astralt. Denne form for “kærlighed” hører til personligheden eller den lavere bevidsthed. Buddhisk bevidsthed er fokuseret på at give – ikke at modtage.

Et godt eksempel er Jesu domfældelse, hvor han nøgen, pisket og iført tornekrone dømmes til korsfæstelse, selvom han var uskyldsren, mens Barabbas, der ifølge Bibelen var en skruppelløs forbryder, blev frigivet af folkemængden. Alligevel kunne Jesus sige: “Tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør.” Han tænkte ikke på sig selv. Selv i denne situation var han i stand til at bede om nåde for de mennesker, der på grund af uvidenhed udsatte ham for frygtelige pinsler, for synder han ikke havde begået.

 

Menneske-kend-dig-selv-03-artikel-07

 

Hvilke energier skal mennesket administrere?

De energier, mennesket skal forvalte, er trefoldige. Det er tankeenergierne, følelsesenergierne og de fysisk-æteriske energier. I dag er mennesket på vej ind i et bevidsthedsstadie, hvor visse sjælslove og − principper begynder at styre erfaringerne. Årsagen er, at bestemte sjælsenergier strømmer ind i menneskehedens tankesind for at stimulere den åndelige bevidsthed. Disse energier fejlfortolkes og anvendes ofte forkert, men det er altid tilfældet, når nye energier gør sig gældende. Overgangsperioder vil altid skabe serier af kriser, hvor alle involverede må vælge og vrage og dermed fastlægge den kurs, de ønsker at tage.

Aldrig tidligere i menneskets lange udvikling har mulighederne været større for som gruppe at yde verdenstjeneste til en lidende verden. Der tænkes her på grupper, der forener kræfterne om et fælles formål, og deres indsats vil være i stand til at løfte menneskeheden ud af mørket og ind i lyset. De skal blot beslutte at gøre det. Uanset hvilken vej menneskeheden vælger at gå, vil det i fremtiden være et resultat af gruppebeslutninger.

Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Download-fil: MENNESKE KEND DIG SELV - Erik Ansvang


Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: MENNESKE KEND DIG SELV