Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKE KEND DIG SELV
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Menneske-kend-dig-selv-eBog-Erik-Ansvang

MENNESKE KEND DIG SELV (62 af 65)


MENNESKE KEND DIG SELV er en systematisk gennemgang af de usynlige aspekter af mennesket og menneskets indre legemer og bevidsthedstilstande.

MENNESKE KEND DIG SELV (62 af 65)

9. KAPITEL

INTEGRERING AF PERSONLIGHEDEN

 

Integreringsprocessen medfører,

at brændpunktet til sidst flyttes

fra personligheden til sjælen.

 

Menneske-kend-dig-selv-09-artikel-01

 

Personlighedens integration

I de lemuriske tider arbejdede menneskeheden med at integrere det fysisk-æteriske legeme. Det lemuriske menneske følte og tænkte ikke, men forsøgte at vinde kontrol over de fysiske funktioner, som i dag er automatiske.

I den atlantiske periode blev den astrale natur eller følelseslivet udviklet. Inkarnation efter inkarnation blev menneskeheden mere levende og modtagelig over for omgivelserne og gradvis opstod det psykiske menneske. I de atlantiske tider tænkte mennesket ikke.

I den nutidige race – den såkaldte ariske – er menneskeheden ved at udvikle endnu et aspekt, nemlig den mentale natur eller tankelivet. Forståelse, fornuft, skelneevne og andre kvaliteter føjes nu til det liv og den sensitivitet, der allerede er opnået.

Aspirantstadiet

I menneskehedens næste udviklingsfase (aspirantstadiet) skal disse tre aspekter – den fysiske, den astrale og den mentale natur – sammensmeltes eller integreres til en helhed. Det er denne helhed, der kaldes personligheden.

Selvom menneskeheden er i stand til både at tænke, føle og handle, har de fleste mennesker endnu ikke koordineret disse tre evner. Hovedparten af menneskeheden tænker ét, føler noget andet og gør noget tredje. Som regel er det følelserne, der aktiverer tankerne og styrer handlingerne. Personligheden fungerer derfor hverken som en samlet enhed eller i naturlig hierarkisk orden, hvor tankerne er overordnet de følelser, der motiverer handlingerne På dette stadie begynder aspiranten eller det søgende menneske bevidst at yde en aktiv indsats til gavn for andre mennesker, og det begynder en proces, hvor den individuelle og separatistiske bevidsthed gradvis fortrænges til fordel for et større og mere omfattende helhedssyn.

Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Download-fil: MENNESKE KEND DIG SELV - Erik Ansvang


Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: MENNESKE KEND DIG SELV