Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKE KEND DIG SELV
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Menneske-kend-dig-selv-eBog-Erik-Ansvang

MENNESKE KEND DIG SELV (18 af 65)


MENNESKE KEND DIG SELV er en systematisk gennemgang af de usynlige aspekter af mennesket og menneskets indre legemer og bevidsthedstilstande.

MENNESKE KEND DIG SELV (18 af 65)

Personlig og åndelig udvikling

 

Personlig udvikling

Nu er det nemmere at forstå, hvad der menes med ”personlig udvikling”, for nu er det indlysende, hvad der menes med ordet ”personlighed”. Alle mennesker tænker, føler og handler. Når tanker, følelser og handlinger er integreret og ledes af et vågent sind ud fra bevidste livsmål, udgør de en helhed. Det bliver derfor indlysende, at personlig udvikling handler om at bringe tanker, følelser og krop i et sundt samspil. Dette samspil må man selv skabe, og det fremskyndes, når man iagttager sig selv og bevidst samordner sine tanker, følelser og handlinger til en koordineret enhed. Dermed bliver man en ”personlighed” – en stabil natur eller karakter, der hviler i sig selv.

Personlig udvikling vil altså sige, at man beslutter sig for at blive et mere harmonisk og velfungerende menneske, der er i kontakt med omverdenen og frem for alt med sig selv. Meditation kan bringe et menneske i kontakt med iboende kvaliteter og evner, men også med underbevidsthedens mangfoldige impulser. De indre erkendelser og omgivelsernes respons på handlinger og adfærd, skaber en selvudviklingsproces, hvor man udfolder og finstemmer sin personlighed. Det er en proces, hvor man tager ansvaret for sig selv, realiserer sine drømme og får en sund kontakt med de forskellige sider af sin natur.

Åndelig udvikling

Åndelig udvikling ligger i naturlig forlængelse af den personlige udvikling, og de overlapper hinanden på visse områder. Den afgørende forskel er, at den åndelige udviklingsproces ikke handler om personlighedens udfoldelse, men om dens evne til at modtage og registrere højere impulser. Åndelig udvikling handler derfor om tiltagende sjælskontakt. Processen udvikler sjælens kvaliteter og forstærker de positive egenskaber. Denne indre vækst vil gradvis udfolde de iboende potentialer.

 

Menneske-kend-dig-selv-03-artikel-06

Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Download-fil: MENNESKE KEND DIG SELV - Erik Ansvang


Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: MENNESKE KEND DIG SELV