Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKE KEND DIG SELV
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Menneske-kend-dig-selv-eBog-Erik-Ansvang

MENNESKE KEND DIG SELV (58 af 65)


MENNESKE KEND DIG SELV er en systematisk gennemgang af de usynlige aspekter af mennesket og menneskets indre legemer og bevidsthedstilstande.

MENNESKE KEND DIG SELV (58 af 65)

Sammensætning og struktur

 

Sjælslegemet består af stof fra mentalplanets første, andet og tredje underplan. Hos gennemsnitsmennesker er sjælslegemet langtfra udviklet, og derfor er det kun stoffet fra det tredje og laveste underplan, der er aktivt. Efterhånden som sjælen i udviklingens lange løb udfolder sine latente muligheder, aktiveres det højere stof lidt efter lidt. Kun hos mestre er alt stof på sjælsplanet aktivt og under fuld kontrol. Det er vanskeligt at beskrive sjælslegemet, for sjælens verden er totalt anderledes end personlighedens. Clairvoyante beskriver dog sjælslegemet som ægformet.

Udviklingens stadier

Sjælslegemet hos det primitive menneske minder om en farveløs luftboble, der ser ud til at være tom. Sjælslegemet rummer naturligvis alt højere mentalt stof, men alt stof er endnu ikke aktivt, og derfor er det stadig farveløst og gennemsigtigt. Man skulle tro, at et primitivt menneske starter med et lille sjælslegeme, men det har faktisk nogenlunde samme størrelse som de fleste andre. På senere stadier forøges det dog i størrelse, når det fyldes med aktivt stof.

 

Menneske-kend-dig-selv-08-artikel-05

 

Efterhånden som udviklingen skrider frem, sættes stoffet i bevægelse. Det sker ganske langsomt, fordi mennesket på dette tidlige tidspunkt i udviklingen ikke formår at reagere på sjælslegemets uhyre subtile vibrationer.

Men før eller senere bliver mennesket i stand til enten at tænke abstrakte tanker eller udtrykke åndelig aspiration, og først her vækkes sjælen til aktivitet. De høje vibrationer viser sig nu i sjælslegemet som farver. Den gennemsigtige boble bliver gradvis fyldt med stof af de smukkeste sæbebobleagtige farver.

 

Menneske-kend-dig-selv-08-artikel-06

 

Påvirkes kun af de højeste kvaliteter

Sjælslegemet påvirkes kun af de højeste vibrationer fra astrallegemet og mentallegemet. Det medfører, at vi kun kan bygge de bedste og mest positive kvaliteter ind i sjælslegemet. De negative karaktersvagheder opsamles i de permanente atomer på de tre lavere planer, og aktiveres næste gang mennesket inkarnerer. Efterhånden som udviklingen skrider fremad, vil de lave vibrationer tone ud.

Gennemsnitsmennesket

Hos gennemsnitsmennesket ses en tydelig forøgelse af stoffet i sjælslegemets aura. Farverne er yderst sarte og æteriske.

Det åndelige/intelligente menneske

Men det er først hos det åndeligt eller intellektuelt udviklede menneske, at den store forandring sker. Nu indbygges de varige karakteregenskaber for alvor. Karakteren viser sig nu i størrelsen, farverne, lysstyrken og klarheden i sjælslegemet.

Ubeskrivelige farver

I det åndeligt udviklede menneske kan clairvoyante se en enorm forandring. Auraen er nu fyldt med de fineste og mest fantastiske farver, som er udtryk for de højere former for kærlighed, hengivenhed og åndeliggjort intellekt. Mange af sjælens farver findes ikke i den fysiske verden. Et højtudviklet sjælslegeme ligner levende ild, der strømmer fra et højere plan.

Når auraen engang er fyldt, vil den ikke alene vokse i størrelse, men kraftstrømme vil også strømme ud i forskellige retninger. Her har man det tydeligste tegn på, at et menneske er højt udviklet − nemlig evnen til at fungere som kanal for højere kræfter.

Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Download-fil: MENNESKE KEND DIG SELV - Erik Ansvang


Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: MENNESKE KEND DIG SELV