Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKE KEND DIG SELV
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Menneske-kend-dig-selv-eBog-Erik-Ansvang

MENNESKE KEND DIG SELV (31 af 65)


MENNESKE KEND DIG SELV er en systematisk gennemgang af de usynlige aspekter af mennesket og menneskets indre legemer og bevidsthedstilstande.

MENNESKE KEND DIG SELV (31 af 65)

Chakraernes udseende og funktioner

 

Rodchakraet (fire blade)

Rodchakraet har en frekvens, der danner fire ”blade”. (På en sinuskurve danner den fire bølgetoppe = dens bølgelængde).

Rodchakraet er forbundet med binyrerne, som udskiller hormonet adre­nalin – det såkaldte ”kamphormon”. Det stimulerer kroppen til at kæmpe for overlevelse. Rodchakraet overfører derfor de astrale energier, der kaldes selvopholdelsesdriften. Denne urgamle drift er årsag til, at menneskeheden overlever på planeten.

Sakralchakraet (6 blade)

Sakralchakraet distribuerer den samme type prana som rodchakraet. Sakralchakraet har seks ”blade”, og styrer menneskets kønsdrift. Sakralchakraet er forbundet med kønskirtlerne og kønshormonerne.

De astrale energier strømmer ind i sakralcentret og aktiverer nervesystemet og stimulerer til seksuel aktivitet. Rodchakraet og sakralchakraet repræsenterer derfor menneskets primære driftsliv.

Solar plexus chakraet (navlecentret) (ti blade)

Solar plexus chakraets energistrøm danner ti ”blade”. Chakraet modtager den grønne prana og er bevidsthedsporten til det almindelige følelsesliv. Solar plexus chakraet er forbundet med bugspytkirtlen, og styrer blandt andet insulinproduktionen.

Solar plexus chakraet repræsenterer menneskets følelsesliv. Energierne strømmer fra astrallegemet gennem solar plexus centret ind i nervesystemet og fremkalder den oplevelse, der kaldes følelser – altså de utallige emotionelle tilstande, der opleves som glæde, vrede, aggression, kærlighed, had, jalousi, misundelse, fornærmelse etc.

De fleste mennesker er følelsesmennesker. Solar plexus centret er derfor menneskehedens mest aktive center. Overaktivitet (stress) kan med­føre sygdomme som mavesår, og underaktivitet kan eksempelvis medføre sukkersyge. (Stress kan medføre overaktivitet, og nervøsitet kan medfører underaktivitet i solar plexus).

Hjertechakraet (tolv blade)

Hjertechakraet har tolv ”blade”. Chakraet modtager den gule prana. Hjertechakraet er forbundet med thymuskirtlen (brislen) – denne gådefulde kirtel. Det sekret, der udskilles fra thymuskirtlen er en gåde for forskerne.

Hos de fleste mennesker er hjertecentret kun delvis aktivt. Årsagen er, at det først senere i udviklingen skal kanalisere den ægte intuition eller de buddhiske energier – kærlighed-visdom. Det er de færreste mennesker i stand til på det nuværende udviklingstrin.

Halschakraet (seksten blade)

Halschakraet har seksten ”blade”. Det modtager den blå og violette prana. Halschakraet er forbundet med skjold- og biskjoldbruskkirtlen

Her skifter den bevidsthedsmæssige funktion fra det autonome nervesystem til centralnervesystemet, som giver adgang til det almindelige skabende tankeliv. De fleste mennesker er som sagt fokuseret i følelseslivet, men flere og flere bliver opmærksomme via tankelivet.

Seksualiteten i sakralcentret og den skabende tankevirksomhed i halscentret er nært forbundet. Derfor har mange mennesker halsproblemer, når deres kreativitet vokser frem og stimulerer halschakraet. Halsproblemer kan derfor enten skyldes et overstimuleret halscenter eller et understimuleret sakralcenter.

Pandechakraet (seksoghalvfems blade)

Pandechakraet har seksoghalvfems ”blade”. Frekvensen stiger altså voldsomt fra seksten til seksoghalvfems – men opdelt i to tydelige dele med otteogfyrre i hver.

Pandechakraet er forbundet med menneskets højeste mentale funktioner. Prana-farven er blå og violet, som ligger i den øverste ende af farvespektret. Chakraet har forbindelse til hypofysen. Det er en endokrin kirtel, der påvirker og styrer mange andre endokrine eller hormonproducerende kirtler.

Chakraet har en dobbelt funktion. Dels modtages de højere tankeimpulser gennem dette center, dels styrer og integrerer det menneskets øvrige funktioner. Pandechakraet er nemlig centret for højere abstrakt tænkning. Desuden er det den integrerede personligheds center. En integreret personlighed samler og koordinerer sine tanker, følelser og handlinger, så de fungerer som en helhed. Udstrålingen fra dette center påvirker andre mennesker. Kombinationen af synsenergierne og udstrålingen fra pandecentret kan opfattes af andre mennesker. Det er grunden til, at mennesker kan mærke, når man ser på dem, selvom de står med ryggen til. Mange tror, at pandechakraet er ”det tredje øje”, men det er ikke korrekt.

Hovedchakraet (960 + 12 blade = 972)

Hovedchakraet har 960 + 12 ”blade” = 972. Hovedchakraet styrer de allerhøjeste processer i mennesket.

Hovedcentret er forbundet med pinealkirtlen, der også er en medicinsk gåde. Man ved, at pinealkirtlen udskiller et stof (melatonin), der styrer døgnrytmen. Det er i overensstemmelse med åndsvidenskaben, som siger, at pinealkirtlen har været et øje for millioner af år siden. Fontanellen øverst på hovedet fungerede dengang som øjenhule for dette øje.

Samtidig ved man, at kirtlens hormon (melatonin) påvirker hypofysen, som igen påvirker alle de øvrige centre. Det er bevidsthedens kommandovej. Og den bevidsthed, der strømmer gennem dette center, er åndelig vilje, som stammer fra det atmiske legeme.

Som sagt er der et lille tolvbladet ”hjertecenter” inde i hovedcentret. Når åndsvidenskaben fortæller, at hjertecentret åbnes, og at der strøm­mer kærlighed-visdom eller Kristus-energi ned i et menneske, refereres der ikke til hjertecentret i brystområdet, men til hjertecentret i hove­det. Først når dette hjertecenter i hovedet åbner sig for de højere ånde­lige energier, åbnes det lavere hjertecenter fuldt ud.

Men det lavere hjertecenter er ikke bare afventende og inaktivt. Det overfører menneskets højere følelsesliv – det vil sige den meditative og medfølende natur. Det er en midlertidig funktion, for når hjertecentret i hovedcentret åbnes og forbindes til det lavere hjertecenter, bliver det kanal for indstrømning af buddhisk energi – eller ren intuitiv indsigt.

Er det nødvendigt at tilføje, at det er meget få mennesker på planeten, der har åbnet hovedcentret?

 

Menneske-kend-dig-selv-05-artikel-13

Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Download-fil: MENNESKE KEND DIG SELV - Erik Ansvang


Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: MENNESKE KEND DIG SELV