Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKE KEND DIG SELV
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Menneske-kend-dig-selv-eBog-Erik-Ansvang

MENNESKE KEND DIG SELV (59 af 65)


MENNESKE KEND DIG SELV er en systematisk gennemgang af de usynlige aspekter af mennesket og menneskets indre legemer og bevidsthedstilstande.

MENNESKE KEND DIG SELV (59 af 65)

Rupa og arupa

 

Mentalplanet er ifølge åndsvidenskaben delt i to dele – det højere abstrakte tankesind og det lavere konkrete tankesind. Den højere del er sjælens plan, som består af de tre øverste underplaner. Den lavere del udgør mentalplanet, som består af de fire nederste underplaner. De højere underplaner betegnes ”arupa”, som betyder ”formløs”, mens de lavere kaldes ”rupa”, som betyder ”form”.

Umiddelbart lyder det selvmodsigende, for sjælslegemet er jo et legeme, der rummer bevidstheden, og derfor kan det ikke være arupa eller formløst. Forklaringen er, at på niveauerne under sjælsplanet er det formen, der dominerer menneskets oplevelse af tilværelsen. På niveauerne over er det livet eller livsstrømmen, der dominerer.

 

Menneske-kend-dig-selv-08-artikel-07

 

Stofformer og lysglimt

Navnene arupa og rupa er derfor et forsøg på at betegne mentalplanets særlige stofkvaliteter. I den lavere del kan stoffet formes af tanken. I den højere del foregår denne proces som lysglimt eller lysstrømme. Der skabes ikke former af stoffet. Kommunikation på dette plan vil foregå ved en slags lysende glimt fra essensen af tænkerens sjælslegeme og direkte til sjælslegemet hos modtageren.

Clairvoyante oplyser, at det er et overvældende syn at iagttage forandringen fra en abstrakt eller formløs ide til en konkret tankeform.

 

Menneske-kend-dig-selv-08-artikel-08

 

Abstraktioner kan kun opfattes på sjælsplanet

På sjælsplanet har en abstrakt ide virkelig eksistens. Men den kan kun opfattes og forstås med sjælslegemets egne sanser. Abstrakte ideer kan derfor udelukkende opfattes i sjælens egen verden. Processen, der fører til en direkte erkendelse af ideer i sjælens egen verden, kaldes meditation. Her må man arbejde sig gennem stadierne fra aspiration via koncentration og meditation, indtil man løftes ind i kontemplationsstadiet, hvor man bliver ét med sjælen i sjælens egen verden.

Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Download-fil: MENNESKE KEND DIG SELV - Erik Ansvang


Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: MENNESKE KEND DIG SELV