Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKE KEND DIG SELV
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Menneske-kend-dig-selv-eBog-Erik-Ansvang

MENNESKE KEND DIG SELV (30 af 65)


MENNESKE KEND DIG SELV er en systematisk gennemgang af de usynlige aspekter af mennesket og menneskets indre legemer og bevidsthedstilstande.

MENNESKE KEND DIG SELV (30 af 65)

Æterlegemet som beskyttelse

 

Som sagt fungerer æterlegemet også som en beskyttelse mellem astralplanet og det fysiske plan. Æterlegemet forhindrer nemlig astrale kræfter i at strømme direkte ind i det fysiske legeme, før mennesket er i stand til at kontrollerer energierne. Vævene er en beskyttelse, for uden dem ville de fleste mennesker være sindssyge. På nuværende udviklingsniveau kan mennesket hverken rumme eller håndtere indtryk fra to verdener på én gang.

Hvert af de æteriske chakraer er forbundet med et astralt chakra. Mellem dem findes et roterende finmasket lag af æteriske partikler (se planchen). Livskraften kan strømme igennem, hvorimod bevidsthedsenergierne ikke er i stand til at passere.

Forhindrer hukommelse fra søvnperioden

Det er forklaringen på, at mennesker kun husker fragmenter fra de mange timers oplevelser i søvnperioden, når de er ude af kroppen og inde på astralplanet. Uden disse væv, ville alle kunne huske alle oplevelser på astralplanet.

Beskyttelsesvævet kan beskadiges

De æteriske beskyttelsesvæv kan beskadiges eller nedbrydes ved indta­gelse af narkotika og alkohol. Et eksempel er delirium tremens, hvor al­ko­holikere oplever slanger, skorpioner, edderkopper, rotter og andre astrale oplevelser, der pludselig strømmer ind i bevidstheden.

Vævene kan ikke uden videre repareres. Derfor advarer åndsvidenskaben imod bevidst at føre energi til chakraerne, for energi følger tanken, og hvis vævet i forvejen er tyndt (eksempelvis på grund af skader forvoldt i tidligere liv), risikerer man at bryde hul i vævet. Og hullet kan ikke lukkes i dette liv. Det vil kræve flere liv med kontrolleret livsførelse – og resten af dette liv vil være spildt.

Æterisk væv i rygsøjlen

En anden form for beskyttelsesvæv ligger i rygsøjlen, og de forhindrer kundaliniilden i at strømme højere op, end mennesket er klar til at håndtere. Vævene opløses, efterhånden som udviklingen skrider frem. De fleste mennesker har gennem utallige inkarnationer nedbrudt de fle­ste beskyttelsesvæv, og derfor har de på naturlig måde gradvis løftet kundaliniilden op til stadig højere centre.

Kundalini aktiveres oppefra og ned

Når beskyttelsesvævet er brudt ned mellem to centre, kan kundalinikraften strømme frit mellem de to centre. Det er en udbredt misforståelse, at kundaliniilden gennembryder vævene nedefra. Processen er faktisk den stik modsatte. Det er karakterudviklingen, der skaber gennembrydningen.

Et karakterstærkt menneske tillader ikke ukontrollerede emotionelle ud­brud. Ved hjælp af viljestyrken kontrolleres solar plexus centret, og det skaber en energiudstråling, der strømmer ned i det lavere center og langsomt og gradvist brænder beskyttelsesvævet væk. Processen sker der­for oppefra og ned – ikke nedefra og op.

Det er altså karakterudviklingen og ikke kundaliniilden, der brænder vævene væk. En forædling af karakteren vil gradvis åbne centrene og løfte bevidstheden. Den rigtige kundalinirejsning sker først, når alle vævene er brændt væk, og kraften frit kan strømme fra rodcentret til hovedet.

 

Menneske-kend-dig-selv-05-12-

De æteriske beskyttelsesvæv

PLANCHE-15-MENNESKE-KEND-DIG-SELV

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover.

Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Download-fil: MENNESKE KEND DIG SELV - Erik Ansvang


Artikel-MENNESKE-KEND-DIG-SELV-e-bog-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: MENNESKE KEND DIG SELV