Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PROFETEN SOM UKENDT GENI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-PROFETEN-SOM-UKENDT-GENI-Ove-von-Spaeth

PROFETEN SOM UKENDT GENI (4 af 99)


Hvad akabte Egyptens ti plager? Hvad i skabelsen er egyptisk lære? Hvordan kunne Moses opfinde alfabetet? Hvor meget dokumenteres af historiske data?

PROFETEN SOM UKENDT GENI (4 af 99)

Historisk personlighed eller en myte?

 

Hvad er det, der gør nogen til en legende? Hvad er det hos de sjældne få, der hæver dem til reel storhed? Igennem hele historien findes der kun en håndfuld virkelig store skikkelser. Og Moses var uden tvivl en af dem. Historiske personer i den udgave er der blevet skrevet meget om i tidens løb, lige fra Alexander d. Store i oldtiden til Napoleon i nyere tid. Og der synes skrevet flere bøger og artikler om Moses end om de fleste andre i historien.

Men så berømt bliver man ikke blot ved at være en stor leder. Foruden at være en af de kendteste ledere i verdenshistorien, var han en af de mest fængslende og sammensatte personligheder. Ved samlet at se på et større materiale fra oldtiden bliver det klart, at han hørte til blandt eksklusiviteterne - nogen vil endda kalde ham et særligt geni - velbevandret bl.a. i lovgivning, militærstrategi, arkitektur og stjernelære.

Trods kendskabet til denne berømthed, har det været noget af et mysterium, hvad den evnerige Moses foretog sig i de mange år inden, han blev leder af israelitternes udvandring fra Egypten for cirka 3.450 år siden? Det er et oldtidsmateriale som det ovennævnte, der stadig kan levere et imponerende væld af information, når det sættes i forbindelse med nutidens forskning, især arkæologi, egyptologi og antropologi.

Vi kalder Alexander d. Store "legendarisk", skønt vi i flere forhold har konkret historisk kendskab til mange detaljer i hans liv, virke og færden. Men når det drejer sig om Moses, bliver denne bibelske skikkelse, til trods for et væld af informationer, ofte alligevel henvist til alene at tilhøre myternes verden:

- Attentatet på Moses er begået hele tre gange i historien: Først af hans samtids egyptiske opposition; dernæst i nogen grad af oldtidens bibelredaktører; og senest gentaget i nutiden af visse skoler inden for især teologisk forskning, som på grund af gåderne om Moses har valgt simpelthen at afskaffe ham ved at anse ham for ikke-eksisterende.

Denne bog beskæftiger sig ikke direkte med Moses som personen, og endnu mindre som helten, men med flere interessante dele af hans virke, der er mindre kendte. Dette materiale vil i sig selv kunne reflektere hans unikke niveau forbundet med hans historiske eksistens.

Artikel-PROFETEN-SOM-UKENDT-GENI-Ove-von-Spaeth
Download-fil: PROFETEN SOM UKENDT GENI - Ove von Spaeth