Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BIBELEN PÅ HOVEDET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander

BIBELEN PÅ HOVEDET (25 af 67)


Bibelen består af 1/3 profetier. Ca. 30% er gået i opfyldelse, og de har været overraskende eksakte! Der er også eksakte profetier om det, der sker nu og i fremtiden.

BIBELEN PÅ HOVEDET (25 af 67)

Under himmelsk beskyttelse

 

Baruk var Jeremias’ trofaste følgesvend og sekretær. Det er vigtigt her at bemærke Guds løfte til ham om beskyttelse: ”Så siger Herren, Israels Gud, om dig, Baruk: … Se, hvad jeg har bygget, nedbryder jeg − hvad jeg har plantet, rykker jeg op − det gælder al jorden … men dig giver jeg dit liv som bytte, alle vegne hvor du kommer.” (Jer. 45,2-5). − Baruks liv, ligesom Jeremias’, var under himmelsk beskyttelse.

Her var nu Jeremias sammen med kongedøtrene, som han skulle plante og bygge op, og Jeremias ville blive beskyttet og gå til et land, som han ikke kendte!

Hvem skulle også gå til et land, de ikke kendte? Det ti-stammede kongedømme Israel!

Så Jeremias og de få resterende kongelige skulle flygte fra Egypten og vende tilbage til Juda og derefter − hvorhen? Til stedet hvor de ”forsvundne ti stammer” var gået.

Først skal Esajas imidlertid have lov til at fuldføre denne profeti: ”Den bjærgede rest af Judas hus slår atter rødder forneden og bærer sin frugt foroven − thi fra Jerusalem udgår en rest, en levning fra Zions bjerg. Hærskarers Herres nidkærhed virker dette.” (Esajas 37,31-32). (Den samme profeti findes i 2. Kong. 19,30-31).

Denne profeti blev givet til Esajas i kong Ezekias’ fjortende regeringsår, da kong Sankerib fra Assyrien truede med at invadere Judæa. Det var en profeti, der senere ville gå i opfyldelse − ikke i Ezekias’ regeringstid. Nogle kritikere, som forsøger at bortforklare denne fundamentale og vigtige kendsgerning, siger, at de samme ”levninger” også er nævnt i 2. Krøn. 30,6. Men den episode er ikke en profeti, men et historisk referat af, hvad der skete i Ezekias’ første regeringsår. Og − de overlevende flygtede ikke fra Jerusalem. Det var jøder, der flygtede fra Sankeribs armé, som truede med at invadere Juda. De flygtede ind i, ikke ud fra Juda. Her nævnes heller ikke noget om at ”skyde rod nedad og bære frugt opad”, som der omtales både i Esajas 37 og i 2. Kong. 19.

Disse profetier var så vigtige, at de blev skrevet ned to gange! De refererer til Jeremias’ flugt – der omtales senere.

De kongelige efterkommere, der var sammen med Jeremias − i det mindste en af kongens døtre − skulle skyde rod nedad. Med andre ord blive plantet om! Og senere bære frugt opad. Bygge op!

Var Gud mislykket med sit løfte om at holde Davids trone i live? Hvor plantede og byggede Han denne trone op? Kan man finde det i Bibelen?

Det kan man! Stedet og menneskene, hvor tronen ville blive plantet, er klart defineret!

Artikel-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander
Download-fil: BIBELEN PÅ HOVEDET - Torsten Stålander


Artikel-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander
Læsefil med vendbare sider: BIBELEN PÅ HOVEDET