Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BIBELEN PÅ HOVEDET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander

BIBELEN PÅ HOVEDET (11 af 67)


Bibelen består af 1/3 profetier. Ca. 30% er gået i opfyldelse, og de har været overraskende eksakte! Der er også eksakte profetier om det, der sker nu og i fremtiden.

BIBELEN PÅ HOVEDET (11 af 67)

Race − ikke nåde

 

Hvordan skal disse ord – ”spiret” og ”førstefødselsretten” – forstås?

Førstefødselsretten: Der er tale om en national ret eller et nationalt privilegium. Som ordet sider, er det en ret, der gives ved fødslen. Den har intet med velsignelsen at gøre, der er en ufortjent nåde, som man får ”gratis”, men som ikke er en rettighed. Førstefødselsretten gives normalt fra far til søn.

Spiret: Her er der tale om kongeligt embede, kongelig magt, tegn på herredømme og suverænitet. Den lovede kongelige linje kulminerer i Kristus og giver velsignelse til alle.

Som sagt gives både løftet om rettigheder gennem fødsel og løftet om ret til velsignelse ubetinget til Abraham af Gud. Både førstefødselsretten og spiret blev igen lovet til Isak og til Jakob.

Men den kendsgerning, som burde overraske alle, og som først nu er blevet opdaget, er, at disse to løfter derefter blev adskilt. Løftet om spiret og den kongelige linje, der ville kulminere i Kristus og i velsignelse gennem ham, blev givet til Juda, Jakobs søn og fader til alle jøder.

Men faktum er, at førstefødselsretten aldrig blev givet til jøderne!

”Ikke viger kongespir fra Juda …” (1. Mos. 49,10), ”… men førstefødselsretten blev Josefs.” (1. Krøn. 5,2).

Selvfølgelig er det velkendt, at spiret blev givet til Juda og gik videre i jødernes slægt. Kong David var af Juda stamme. Alle konger, der kom derefter, var af Davids slægt og Juda-stamme. Jesus Kristus var af Davids slægt, Juda-stamme.

Men en kendsgerning, som er totalt overset af de fleste, er, at kun nogle få af ”Israels børn” var jøder! Det er vigtigt! Løftet om førstefødselsretten blev ikke givet til jøderne! Men spiret − løftet og Kristus og velsignelsen blev givet til jøderne!

”Thi frelsen udgår fra jøderne.” (Joh. 4,22). ”Thi det er Guds kraft til frelse”, skrev Paulus, ”− for enhver, som tror, for jøde først og så for græker.” (Paulus’ brev til Romerne 1,16).

Løftet om Guds nåde er nedarvet gennem Juda! − Men løftet om førstefødselsretten, og hvad den er, har man aldrig rigtigt forstået. Meget få har bemærket, at Gud gav Abraham flere løfter. Meget få ved, hvad der står i Bibelen!

Det vigtigste faktum, som så mange har overset, er, at ”førstefødselsretten blev dog Josefs”. Eftersom Josef var broder til Juda, var hans arvinger selvfølgelig ikke jøder!

Hvilken form for materiel arv, førstefødselsretten indeholdt, er som regel heller ikke forstået. Og alligevel er det den rigeste og mest værdifulde arv, der nogensinde er blevet givet fra far til søn. Størrelsen er simpelthen overvældende! Og alligevel ser det ud til, at kirkerne, de religiøse ledere, de lærde og bibelforskerne aldrig har bemærket det.

Gud lovede ikke alene en verdensdominerende nation og en gruppe eller samling af nationer med en befolkning, der var efterkommere af Abraham, der var så stor, at den kunne sammenlignes med sandkornene på stranden og med stjernernes antal. Han lovede ikke alene, at de skulle besætte deres fjenders porte − hvilket i sig selv er udtryk for verdensdominans og magt − men førstefødselsretten inkluderede også ufattelige materielle rigdomme og ubegrænsede naturrigdomme. Det blev tydeligt forklaret i den velsignelse, der blev givet til Jakob.

Artikel-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander
Download-fil: BIBELEN PÅ HOVEDET - Torsten Stålander


Artikel-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander
Læsefil med vendbare sider: BIBELEN PÅ HOVEDET