Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BIBELEN PÅ HOVEDET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander

BIBELEN PÅ HOVEDET (38 af 67)


Bibelen består af 1/3 profetier. Ca. 30% er gået i opfyldelse, og de har været overraskende eksakte! Der er også eksakte profetier om det, der sker nu og i fremtiden.

BIBELEN PÅ HOVEDET (38 af 67)

Tilbageholdt i 40 år

 

Gud sagde nu til Moses, at han skulle sende tolv mand af sted − en fra hver stamme − for at udforske det land, som Han havde lovet dem, og at give en tilbagemelding om landet og dets indbyggere. (4. Mos. 13, 1-2)

Disse mænd rejste af sted og kom tilbage efter 40 dage. Da de kom tilbage, talte de dårligt om landet. De fortalte løgne om, hvad de havde set og gav falske tilbagemeldinger. Da Joshua og Kaleb prøvede at fortælle sandheden, forsøgte folket at stene dem. De accepterede den falske tilbagemelding, klagede over Gud, var mistænksomme, lavede oprør og adlød ikke. (Mennesker af i dag har i lige så høj grad vanskeligt ved at tro på noget, der er godt og rigtigt. Men, hvis man hører noget ondsindet − ondskabsfuldheder, bagtalelser og kritik − så er det meget nemmere at acceptere, og mange vil sige: ”Det er nok rigtigt” for” der går ikke røg af en brand uden ild”, som det gamle ordsprog siger.)

Man kan undre sig over, hvorfor disse israelere standsede og blev i 40 år i et isoleret, øde ørken- og bjerglandskab, før de flyttede ind i det forjættede land. Det var ikke fordi, man skulle bruge 40 år på at nå derhen. De mænd, der blev sendt derhen, vandrede fra den ene ende til den anden og vendte tilbage på 40 dage.

Nej, anledningen var, at folket tvivlede. De havde ikke tillid til Gud. De lyttede ikke til det, der blev sagt. Derfor ville de ikke gå videre og bosætte sig. I stedet for at modtage Guds gave, så afviste de den på grund af manglende tro og tillid, og derfor nægtede de at gå videre.

Dette land er et eksempel på det smukke kongedømme, som Kristus tilbyder menneskeheden. Men situationen er den samme i dag, som den var på Moses’ tid. Arvingerne fra Israels stamme foragter det, og foretrækker syndens slaveri, og mangler tro og tillid til at træde ind i Guds kongedømme. Nutidens mennesker gør også oprør, tror ikke på løfterne og lytter ikke til det, der er sagt og lovet!

Til denne oprørske befolkning sagde Gud: ”I ørkenen her skal eders kroppe falde, alle I, der blev mønstret, så mange I er fra tyveårsalderen og opefter, I, som har knurret imod mig. Sandelig, ingen af eder skal komme til det land, jeg med løftet hånd svor at ville give eder at bo i, med undtagelse af Kaleb, Jefunnes søn, og Joshua, Nuns søn. Eders små børn, som I sagde, ville blive til bytte, dem vil jeg lade komme derhen, og de skal tage det land i besiddelse, som I har vraget, men eders egne kroppe skal falde i ørkenen her.” (4. Mos. 14,29-32).

Gud fortsætter: ”Og eders sønner skal flakke om i ørkenen i fyrretyve år og undgælde for eders bolen, indtil eders kroppe er gået til grunde i ørkenen.” (vers 33).

Og her introduceres ”en-dag-for-et-år-princippet”: ”Som I brugte fyrretyve dage til at undersøge landet, således skal I undgælde for eders misgerninger i fyrretyve år, et år for hver dag, og således få mit mishag at føle.” (vers 34).

Guds måde at straffe dem på, var at tilbageholde de lovede velsignelser i en periode 40 år.

Artikel-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander
Download-fil: BIBELEN PÅ HOVEDET - Torsten Stålander


Artikel-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander
Læsefil med vendbare sider: BIBELEN PÅ HOVEDET