Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BIBELEN PÅ HOVEDET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander

BIBELEN PÅ HOVEDET (20 af 67)


Bibelen består af 1/3 profetier. Ca. 30% er gået i opfyldelse, og de har været overraskende eksakte! Der er også eksakte profetier om det, der sker nu og i fremtiden.

BIBELEN PÅ HOVEDET (20 af 67)

Israel vendte aldrig tilbage

 

Israels stamme returnerede aldrig til Palæstina sammen med jøderne i Ezras og Nehemias’ tid, som mange tror. De, der vendte tilbage for at genopbygge templerne og genoprette gudstroen i Jerusalem efter 70 års fangenskab hos babylonierne, var kun fra Juda stamme.

  1. Israels stamme blev ført væk fra deres land til Assyrien 721-718 f.Kr. (2. Kong. 17,23) og de blev allesammen fjernet − totalt. ”… så der ikke blev andet end Juda stamme tilbage.” (2. Kong. 17,18).
  2. Mere end 130 år senere førte Nebukadnezar jøderne til sit hjemland Babylon − til slaveri. Der fandtes på dette tidspunkt ingen fra Israels stamme tilbage i Palæstina.
  3. De, der returnerede til Palæstina for at genopbygge templerne 70 år efter, at de blev ført bort til fangenskab, var allesammen fra Juda stamme. De returnerede igen ”− til Jerusalem og Juda, hver til sin by.” (Ezra 2,1). Ezra 1,5: ”Da brød overhovederne for Judas og Benjamins fædrene huse og præsterne og levitterne op …”

I dag er der selvfølgelig nogle, der ikke vil tro dette. De prøver at finde små passager, hvor ordet Israel bliver brugt i forbindelse med individer eller grupper fra Juda stamme og vil på denne måde påstå, at dette er Israels stamme.

De, der henviser til skriftsteder som: ”Resten af israelitterne, præsterne og levitterne boede i alle de andre byer i Juda, hver på sin ejendom.” (Nehemias 11,20), på grund af at ordene ”resten af israelitterne” bliver brugt, er på forkert spor.

Naturligvis er præsterne og levitterne en del af ”israelitterne”, men de er ikke, hvad man kalder Israels hus eller Israels stamme. Dette gælder ikke for hovedparten − de ”ti stammer” − men alene for dem, der var blevet bortført til Babylon af Nebukadnezar. Ingen fra de ”ti stammer” havde været tilbage i Palæstina efter det assyriske fangenskab mere end 100 år tidligere (2. Kong. 17,18).

Ezra 6,16: ”Så fejrede israelitterne, præsterne, levitterne og de andre, der havde været i landflygtighed, gudshusets indvielse med glæde.” − Det var mennesker fra Judas’ kongehus − ikke fra Israels kongehus − men de var alle israelitter. Navn og stilling på alle, der vendte tilbage til Palæstina, er omtalt i Ezras og Nehemias’ bøger, og ikke en eneste er fra de ”ti stammer”!

Israels stammer blev kendt som de ”ti forsvundne stammer”. De eksisterer i dag under et andet navn, og de taler et andet sprog.

Hvad er så deres navn i dag? Uanset hvem de er, og uanset hvor de findes, så er det dem, der ejer førstefødselsretten.

Artikel-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander
Download-fil: BIBELEN PÅ HOVEDET - Torsten Stålander


Artikel-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander
Læsefil med vendbare sider: BIBELEN PÅ HOVEDET