Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BIBELEN PÅ HOVEDET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander

BIBELEN PÅ HOVEDET (19 af 67)


Bibelen består af 1/3 profetier. Ca. 30% er gået i opfyldelse, og de har været overraskende eksakte! Der er også eksakte profetier om det, der sker nu og i fremtiden.

BIBELEN PÅ HOVEDET (19 af 67)

Hedninge erstattede Israels stamme

 

Læg mærke til, hvad der står i 2. Kong. 17,22-23: ”Og israelitterne vandrede i alle de synder, Jerobeam havde begået, og veg ikke derfra, så at Herren til sidst drev Israel bort fra sit åsyn, som han havde sagt til alle sine tjenere profeterne − og Israel måtte vandre bort fra sit land til Assyrien, hvor det er den dag i dag.” (skrevet ca. 620 f.Kr.)

De forlod Samaria og vendte aldrig tilbage!

I vers 24 kan man læse: ”Derefter lod assyrerkongen folk fra Babel, Kuta, Avva, Hamat og Sefarvajim komme og bosætte sig i Samarias byer i stedet for israelitterne − og de tog Samaria i besiddelse og bosatte sig i byerne.” (Det er begyndelsen til det israelsk-palæstinensiske problem i dag!)

Det var disse fremmede, der levede i landet Samaria på Jesu tid, og som de kristne historiebøger kalder samaritanere. Det er en god ide at huske dette. Samaritanerne i Det Nye Testamente har intet med israelitterne at gøre. De var ikke engang genetisk blandet med israelitterne. ”Den barmhjertige samaritan” var altså en tilflytter − en araber!

Kun ét individ − en præst − vendte tilbage fra israelitternes fangenskab for at lære de nyindflyttede hedninger Guds ord. (vers 27-28)

Disse mennesker fulgte dog ikke Gud eller Guds veje eller Hans religion. Der står i det næste vers (29): ”Men hvert folk gav sig til at lave sin egen gud …” (Den mest almindelige religion i Mellemøsten senere − undtaget jødernes − var den kaledoniske mysteriereligion. Det var en religion, der kom fra troldmanden Simon (Apostlenes Gerninger kap. 8), som troede på Filip. Denne Simon beskrives mere indgående senere).

En mere detaljeret skildring af Israels fangenskab findes i 2. Kong. 18,9-12 og 17,5-18.

Nu skulle Israel ”vente uden konge og fyrste” (Hosea 3,4).

Skriften forklarer helt klart, at Israel ville miste sin identitet, sit sprog, sin religion, sit land og sit navn.

I 5. Mos. 32,26 advarede Gud dem gennem Moses: ”Jeg satte mig for at blæse dem bort og slette deres minde blandt menneskene ud.” − Denne advarsel kunne ikke omhandle jøderne. Mindet om dem kunne ikke udslettes, hvis de ikke mistede deres navn og identitet. Esaja 8,17: ”Jeg bier på Herren, han, som dølger sit åsyn for Jakobs hus.” Jakobs navn blev, som man husker, forandret til Israel.

Gud ville holde op med at tale til dem på deres eget hebræiske, men ”− med fremmed mål vil han tale til dette folk” (Esaja 28,11). Jøderne læser stadig Bibelen på hebræisk.

Esaja 62,2: ”… Et nyt navn giver man dig, som Herrens mund skal nævne”. Denne profeti refererer direkte til fremtiden − efter Kristi genkomst. Her kan man læse, at Israel i dag er kendt under et andet navn.

Jøderne kendte man dengang − ligesom i dag − under navnet ”jøde”.

Artikel-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander
Download-fil: BIBELEN PÅ HOVEDET - Torsten Stålander


Artikel-Bibelen-på-hovedet-Torsten-Stålander
Læsefil med vendbare sider: BIBELEN PÅ HOVEDET