Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE - Leadbeater

DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE (24 af 58)


Hvad er den esoteriske betydning af trosbekendelserne? De er blevet fejlfortolket, og i nutiden giver de en forkert opfattelse, der har medført vildledende materialisme.

DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE (24 af 58)

Sønnen

 

”Og på én Herre, Jesus Kristus, Guds enbårne Søn, som er født af Faderen før alle verdener, Gud af Gud, lys af lys, sand Gud af sand Gud, født, ikke skabt, af samme væsen som Faderen, ved hvem alt er skabt, som for os mennesker og for vor frelse steg ned fra himlene”. Med undtagelse af de første par ord er alt udeladt fra den apostolske trosbekendelse. Og derfor er det som ventet en formulering, som har relation til et mindre ophøjet plan i Universet.

Ved at tilføje navnet ”Jesus Kristus”, får man det første spor af den materialiserende indflydelse, som er klassificeret som c), for den oprindelige formulering a) indeholder ikke de to ord. I de ældste græske kopier, der er blevet iagttaget metafysisk af forskerne, findes de ord, der nu gengives som IHΣOΥNXPIΣTON og oversættes ved ”Jesus Kristus”, enten som IHTPONAPIΣTON, der betyder ”den højeste helbreder (eller frelser)”, eller som IEPONAPIΣTON, som ganske enkelt betyder ”den helligste”. Det er ingen grund til at diskutere de forskellige læsemåder, før en eller anden forsker på det fysiske plan finder et manuskript, hvor ordene findes, for det er forudsætningen for, at de lærde ønsker at lytte til de teorier, der er en naturlig følge af ordene.

Den græske form af teksten a) er kun en oversættelse fra en original, der blev givet i et ældre sprog. For den studerende er det vigtigere at finde meningen med ordene, som de, der nedskrev dem, opfattede, da de blev udtalt af deres store lærer, end det er at forstå enkelthederne ved deres genfremstilling i datidens forvanskede og hellenistiske dialekt. Der er ingen tvivl om, at den ældste opfattelse udelukkende henviser til 2. aspekt af Logos, sådan som Logos manifesterer sig på forskellige niveauer ved nedstigningen i stoffet. Ordene henviser ikke til hverken Kristus eller til et individuelt menneske.

Artikel-DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE - Leadbeater
Download-fil: DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE - C.W. Leadbeater


Artikel-DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE - Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE