Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE - Leadbeater

DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE (40 af 58)


Hvad er den esoteriske betydning af trosbekendelserne? De er blevet fejlfortolket, og i nutiden giver de en forkert opfattelse, der har medført vildledende materialisme.

DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE (40 af 58)

Atomet

 

En forklaring på fremgangsmåden i evolutionen vil kræve langt mere plads end den, der er til disposition her. Desuden ligger det uden for emnet om trosbekendelsen. Men en antydning af evolutionens retning, kan gives til de studerende, der har læst ”Okkult kemi”, eller de, som har studeret emnet i ”The Ancient Wisdom”. Hvis man husker illustrationerne af atomet, ved man, at atomet består af en række spiralsnoede rør, der er organiseret på en bestemt måde. Det forklares, at rørene består af endnu finere spiralsnoede rør, og at de finere rør igen består af endnu finere osv. De finere rør kaldte man spirillaer af 1., 2. og 3. orden − og før man når til den lige fiber af astrale atomer (for det fysiske atom er formet af vindinger af ti af den type fibre), skal man vikle syv rækker af spirillaer op, og hver enkelt er snoet i rette vinkler på den foregående.

I det fuldkomne fysiske atom − sådan som det vil være ved slutningen af 7. runde − vil alle spirilla-ordener være fuldt vitaliserede og aktive, hver med sin bestemte krafttype strømmende igennem sig. Og på den måde vil den specielle del af Helligåndens arbejde blive fuldført. For øjeblikket er planeten i 4. runde, og kun fire spirilla-ordener er i aktivitet. Selve det fysiske stof, som menneskeheden skal arbejde med, er endnu meget langt fra at have udfoldet alle sine evner. Den atomare evolutionsproces, der gennemtrænger alt andet og alligevel udvikler sig uafhængig af alle andre forhold, ledes konstant fremad af impulsen fra den første udstrømning fra Logos’ 3. aspekt.

Artikel-DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE - Leadbeater
Download-fil: DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE - C.W. Leadbeater


Artikel-DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE - Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE