Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE - Leadbeater

DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE (55 af 58)


Hvad er den esoteriske betydning af trosbekendelserne? De er blevet fejlfortolket, og i nutiden giver de en forkert opfattelse, der har medført vildledende materialisme.

DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE (55 af 58)

Lige evige og lige ens

 

Alle tre aktionsformer var lige nødvendige for menneskehedens evolution, og derfor indskærpes det så tydeligt, at der ”er ingen før eller efter den anden” hverken med hensyn til tid eller vigtighed, for alle tre er hele tiden lige meget i aktivitet, for at målet kan nås. Derfor er alle mennesker lige meget forbundet med dem alle tre, og derfor er det en evig sandhed, at de tre aspekter er ”indbyrdes lige evige og lige store”, for det er den overordnede triade, som udgør Sollogos’ individualitet.

Der findes sandsynligvis beviser, der tyder på, at Treenighedens aspekter, selv i den højeste og fjerneste betydning, fortsat vil være lige evige tilsammen. For de principper hos mennesket, som svarer til Treenighedens tre aspekter, er utvivlsomt de aspekter, der kaldes atma, buddhi, manas − ånden, intuitionen og intelligensen. Om sanskritnavnene er klogt valgt, og om deres virkelige betydning i Østen er identisk med det, som åndsvidenskaben i Vesten forbinder dem med, skal ikke diskuteres her. De benyttes, som de altid er blevet brugt i åndsvidenskaben, som en betegnelse for kendte principper. Og selv om man overhovedet intet ved om manifestationens universelle ophør – en afslutning, hvor alt det, der er skabt, igen trækkes tilbage i et centralt punkt − så har menneskeheden faktisk en smule direkte bevis med hensyn til den tilsvarende proces, hvor mennesket trækkes tilbage til centret i mikrokosmosmennesket.

Artikel-DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE - Leadbeater
Download-fil: DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE - C.W. Leadbeater


Artikel-DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE - Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: DEN KRISTNE TROSBEKENDELSE