Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DE FORTRÆNGTE OPTEGNELSER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-De-Fortrængte-Optegnelser-Ove-von-Spaeth-Egyptologi

DE FORTRÆNGTE OPTEGNELSER (41 af 70)


Ove von Spaeth afslører et omvæltende attentat på Moses, og dokumenterer, at hans liv og position var overraskende anderledes end hidtil antaget.

DE FORTRÆNGTE OPTEGNELSER (41 af 70)

15. KAPITEL

Det problematiske kongelige faderskab

 

Gudens stedfortræder

Hatshepsuts halvbror og ægtefælle (den senere Tuthmosis II) var af afstamning kun "kvart-kongelig" og stod dermed under Hatshepsut i kongelig status i arvefølge. Han legitimeredes mest til at være farao gennem ægteskabet med Hatshepsut, og blev far til hendes to døtre.

I sin regeringstid kom Tuthmosis II (1523-1510 f.Kr.) kun til at spille en nærmest ubetydelig rolle i Egyptens historie. Han sad 13 år som den formelle farao på tronen, men efterlod sig - modsat mange andre faraoner - næsten ingen bygningsværker.

Det er denne farao, hvorom den græsk-jødiske forfatter Artapanos (cirka 100 f.Kr.) oplyser, at "faraos datter"s ægtefælle Chenephras (Tuthmosis II, jf. kap. 9) viste mishag til Moses og søgte at udsætte ham for fare". Forholdet synes at have været "skævt" fra begyndelsen. Derfor her et resumé over den situation, der bar kimen til denne tilstand og dens videre udvikling:

- Hatshepsut var den eneste tilbageværende "helblod"-kongelige arvtager i kongeslægten, efter at den sidste af hendes fire søskende døde i ung alder. Og derfor blev hendes co-regentskab med faderen Tuthmosis I oprettet, allerede mens hun selv var meget ung.

I forbindelse med at hun blev indsat i denne regentstatus, har hun skullet gøres til "gudens-hustru", hvortil hørte, at hun videreførte traditionen med det guddommelige undfangelsesritual, hieros gamos. Men nu var der opstået en særlig situation. Det regerende kongehus skulle stabiliseres hurtigt med en fortsat fasttømret arvefølge - men det ser ud til, at et afgørende problem har spillet ind.

Faraos Datter var her så ung, og hendes barneægteskab var ikke fuldbyrdet. Hun var cirka 14 år, men gemalen, den senere Tuthmosis II, en del yngre - en højst 12-årig dreng - også ifølge den franske egyptolog Suzanne Ratié's værk "La Reine-Pharaon" (Paris 1972). Det passer i tid med, at hans mumie viser ham som 40-årig ved sin død i 1509 f.Kr..

Da derfor gemalen i det indgåede barneægteskab på grund af alder endnu ikke har været i stand til at medvirke, ville aktionen - også på det astronomisk velegnede tidspunkt - blive forpasset. Det var vigtigt, at arrangementet som del af en astromagisk ritus helst skulle foregå et år, hvor Solen og Månen samtidig passerer over Verdens-aksens "linje" på himlen og helst andre prioriterede stjerneforhold også var til stede.

Ved hieros gamos-akten var det normalt den kongelige gemal, der spillede gudens rolle og var udklædt som guden. Men her i den aktuelle situation kunne "guden" ikke - modsat tidligere i Hatshepsuts mors situation - optræde i skikkelse af den kongelige ægtemand (eller rettere, hendes mand kunne ikke optræde som "guden", der for at udføre hieros gamos "tager skikkelse af hendes mand"). Hatshepsut har måttet undfange sit barn ved hjælp af en udvalgt stedfortræder og formidler for guden Amon-Re, dvs. en indviet "donor" der ud over at have opnået en høj indvielsesgrad endda var medfødt "legaliseret" til det særlige forehavende ved at være af egyptisk kongeblod.

Denne stedfortræders identitet synes her at have været den ene af hendes fars nærmeste, betroede mænd, den højtindviede præsteastrolog og faraorådgiver Jethro med aner i kongeslægten.

Artikel-De-fortængte-Optegnelser-Ove-von-Spaeth-Egyptologi
Download-fil: DE FORTRÆNGTE OPTEGNELSER - Ove von Spaeth


Artikel-De-fortængte-Optegnelser-Ove-von-Spaeth-Egyptologi
Læsefil med vendbare sider: DE FORTRÆNGTE OPTEGNELSER