Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (30 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (30 af 33)

Astrale sanser

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-35-Annie-Besant

 

Når det drejer sig om de astrale sanser, går man også baglæns, når sanserne stimuleres på den måde. Det astrale center blev udviklet først og via det, blev det fysiske sanseorgan udviklet. Derfor vil anvendelsen af det fysiske organ til stimulering af det astrale center, sådan at det kan fungere selvstændigt, være et tilbageskridt i udviklingen. Det fremmer ikke den virkelige syns- eller høresans i astrallegemet, men resulterer i en unormal og uheldig aktivitet i de chakraer, der har bygget sanseorganerne i det fysiske legeme til brug for de astrale chakraer. Astrallegemet har sine egne sanser, der ikke nødvendigvis kommunikerer direkte med organerne i kroppen.

De astrale sanser hører til astralplanet, mens chakraerne er kommunikationskanaler mellem mennesket og dets fysiske redskab. Det er forkert at aktivere dem uafhængigt af hinanden, for man tager et redskab, der er beregnet til en bestemt funktion, og forsøger på en klodset måde at bruge det til noget andet.

 

Raja-yoga

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-36-Annie-BesantRaja-yoga systemet er anderledes. Raja-yoga begynder med tanken, dvs. med en meditationsproces. Men før meditationsprocessen, som er begyndelsen til raja-yoga, er der en vej, som må følges af det menneske, der ønsker at praktisere den form for yoga.

Det må til en vis grad have renset sit fysiske legeme – ikke fordi det skal bruge det fysiske legeme til at stimulere det astrale, men fordi bevidsthedsenergierne, efterhånden som de udvikles, vil arbejde sig ned til kroppen, og hvis den ikke er forberedt til at tage imod energierne, vil de sandsynligvis være skadelige eller årsag til forskellige sygdomme, sammenbrud af det fysiske helbred og nogle gange endda sindssyge.

Problemerne er blevet omhyggeligt iagttaget og studeret i Indien, og på grundlag af praktiske erfaringer, har man erkendt, at hvis et menneske praktiserer teknikkerne med en uforberedt krop, vil det fysiske helbred på et tidspunkt bryde sammen − også selvom man måske opnår usædvanlige resultater på grund af bevidsthedens nedstigning.

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI