Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (18 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (18 af 33)

Ubegrundet angst

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-21-Annie-BesantTil denne kategori hører mange af de såkaldte ubegrundede angstfornemmelser, som sensitive mennesker ofte lider under. Det er en frygt, hvor man ikke kender årsagen – en frygt, som ikke kan overvindes ved hjælp af fornuften. Fornuften kan dominere en tid, men hvis frygten er stærk, vil kroppen give efter på trods af fornuften. En ubegrundet panik – og her er der ikke tale om den panik, der nogle gange griber en stor menneskemængde, for det er noget helt andet – kan af og til vise sig, når centralnervesystemet er udmattet på grund af sygdom i kroppen.

En ubegrundet angst kan nogle gange stamme fra fortiden. Andre gange er det angst for det "overnaturlige". Angsten for det "overnaturlige" kan opstå af andre årsager, men der findes en særlig angst for det "overnaturlige", og denne angst stammer fra det autonome system. Det er en rest fra fortiden, hvor mennesket levede i konstant angst for det ukendte, og hvor det var overbevist om, at naturens skjulte sider stammede fra overnaturlige fjender og dæmoner. Angsten kan stamme fra nationale og nedarvede træk, der overføres til det fysiske legeme. Det medfører, at ting og begivenheder, man ellers ikke frygter i vågenbevidstheden, af og til skaber angst.

Tro og virkelighed

Forfatteren Thomas Carlyle sagde, at om dagen troede han ikke på djævlen, men når han vågnede midt om natten, troede han fuldt og fast på, at djævlen eksisterede. Men han troede ikke på djævlen.

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-22-Annie-Besant

 

Han troede på resterne af sin skotske afstamning og på barnebevidsthedens oplevelse af den frygtelige fjende. Angsten for overraskende at blive angrebet af djævlen lå endnu i hans underbevidsthed, og den dukkede frem i tankesindet på tidspunkter, hvor det fysiske legemes vitalitet var på sit laveste – om natten.

I dette tilfælde blev arvelige rester fra fortiden blandet med den anden form for underbevidsthed, som stammer fra det aktuelle liv, og hvor tanker simpelt hen var sunket ned i den fysiske hjernes dybere lag, uden at blive overført til det autonome system. Det er muligt at skelne mellem de to former for underbevidsthed ved hjælp af hypnose. I hypnotisk trance kan man ikke genoplive det, der er sunket ned i det autonome system, men man kan genoplive det, der befinder sig i hjernens dybere lag.

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI