Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (26 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (26 af 33)

Udviklingsmetoder

 

Herefter skal der fokuseres på udviklingsmetoderne, dvs. den måde man kan bruge til at udvikle sig åndeligt og gradvis få vished og viden på områder, hvor der på nuværende tidspunkt er kaos. Den psykologi, der er beskrevet her, bliver ikke forstået rigtigt før mennesket kan "se" og selv efterforske det, der i nutiden – uden nogen form for forklaring – samles under fællesbetegnelsen "det underbevidste".

Men hvad er det, der skal udvikles? For at besvare spørgsmålet og beskrive en udviklingsmetode skal man vide, at menneskets udvikling har to hovedlinjer med bevidsthedssiden som den ene og formsiden som den anden.

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-30-Annie-Besant

 

Bevidstheden vil udfolde sig af sig selv, skabe en dybere og klarere indsigt og en sikrere og mere omfattende forståelse. Derfor er udviklingsmetoder, der tager sigte på bevidstheden, interessante. Her er der i bogstaveligste forstand tale om udfoldelse, fordi bevidstheden på forhånd rummer alle potentialer og bare mangler at får dem op til overfladen. Man kan sammenligne det med en blomsterknop, der kan folde sig ud til den færdige blomst.

Højere bevidsthed

Men det er ikke kun bevidsthedens udvikling, der er interessant, for selvom bevidstheden udfolder sig på det ene plan efter det andet, er det ikke sikkert, at den vil være i stand til at påvirke den fysiske hjerne direkte fra de højere planer og skabe virkninger i vågenbevidstheden. Det er muligt for et menneske at være så udviklet, at bevidstheden i de højere legemer er aktiv på de tilsvarende planer uden at den indsigt, som erhverves dér, overføres til den fysiske bevidsthed og "huskes".

Når bevidstheden er så udviklet, at den kan fungere, kommer spørgsmålet om bevidsthedens redskaber ind i billedet. Redskaberne er de forskellige legemer, som bevidstheden bruger. Her omtales kun tre af dem, for når de tre er fuldt aktive, behøver indehaveren ikke flere fysiske instruktioner for at forstå værdien af udviklingen. Hvis et menneske har kontrol over sit fysisk-æteriske, astrale og mentale legeme, kan det selv skaffe sig den viden, der både stammer fra det, psykologerne kalder "underbevidstheden" og fra overbevidstheden.

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI