Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (33 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (33 af 33)

Indefra og ud

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-40-Annie-Besant

 

Hvis man tænker over det, vil man opdage, at evolutionsloven gælder her som alle andre steder. Loven siger, at det menneske, der virkelig vil være raja-yogi, er nødt til at gøre det til livets mål og mening. Efterhånden som mennesket bevæger sig ud ad udviklingsvejen, lægger man mærke til rækkefølgen: Først udfoldes bevidstheden, og derefter udformes legemet som et egnet redskab for bevidstheden.

Det betyder, at når et fysisk organ er funktionsdygtigt, vil bevidstheden være i stand til at beherske det. Det betyder også, at mennesket har udviklet sig indefra. Derfor vil det være i stand til at håndtere alt, hvad det møder på de forskellige eksistensplaner. Efterhånden som mennesket bevæger sig ind på plan efter plan, oplever det, at de evner, det har brug for på de enkelte planer, er udviklet i bevidstheden. Ingen af de redskaber, der er skabt ved at praktisere evnerne, har en reaktionsevne, der overstiger bevidsthedens evne til at forstå.

Raja-yoga er langt sværere end hatha-yoga, men til gengæld giver raja-yoga positive resultater. Raja-yoga stimulerer for alvor udviklingen og gør livet langt finere og giver det et imponerende perspektiv. Der er en guddommelige plan for udviklingen af det enkelte menneske og af hele menneskeheden, og alt hvad raja-yogaen gør, er at fremskynde evolutionen. Raja-yoga afviger ikke fra den naturlige udvikling, og den modarbejder den heller ikke.

Fortidens vise lærere har fulgt denne udviklingsvej, der er en meditationsvej. De har vist en vej, der er sikker at vandre for mennesker, og belønningen, der venter for enden af vejen, kan ikke beskrives med ord.

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-41-Annie-Besant

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI