Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (24 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (24 af 33)

Loven og kraften

 

Forklaringen er, at når en kraft strømmer ned fra et højere plan, omdannes den i det redskab, den strømmer ned i, og omdannelsen afhænger af redskabets karakter. Det er ikke al kraften, der omdannes. Noget af kraften slipper igennem i sin oprindelige klarhed og manifesterer sig i den lavere verden med stor åndelig kraft. Men en stor del af kraften ændres af det redskab, der modtager den. Kraften ændres til den form for energi, som redskabet er bedst egnet til at håndtere. Sådan er loven.

Det er en lov med vidtrækkende konsekvenser, for det betyder, at det skaber problemer, når en større udstrømning af højere mental energi fra sjælen strømmer ind i et uudviklet legeme. Ikke på grund af faren for nervøse lidelser, men fordi legemets energikanaler vil opfange strømmen og omdanne en del af den til større vitalitet. Dermed styrkes de kræfter, der i forvejen strømmer i kanalerne. Hvis en organisme eksempelvis har en tendens til seksuel lidenskabelighed, vil en del af sjælens impulser blive omdannet til vitalitet og dermed øge styrken af personens seksuelle lidenskab.

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-28-Annie-Besant

 

Når man arbejder for at øge nedstrømningen fra overbevidstheden til vågenbevidstheden, skal man sørge for, at kanalerne er rene, når impulserne strømmer ned. En lærer i åndsvidenskab sagde engang:

"Det reneste vand bliver snavset, hvis det flyder i urene kanaler. Det samme gælder den guddommelige visdom, som også forurenes, hvis den strømmer ind i uudviklede tankesind og urene hjerter."

Selvfølgelig skal man stræbe efter at skabe en nedstrømning fra de højere planer ind i tankesindet. Selvfølgelig skal man stræbe efter at åbne sin natur for de solstråler, der skinner i de høje regioner. Men når man lukker sollysets livgivende kraft ind, skal man være opmærksom på, hvad det er, der spirer i det indre. Hvilken form for vækst bliver stimuleret, når sollyset falder på spirerne. Det er vigtigt at rense sine legemer, før man åbner sig for højere kræfter.

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI