Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (2 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (2 af 33)

Hvad er bevidsthed?

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-02-Annie-Besant

 

Det er med vilje, at bevidstheden her kaldes den "højere bevidsthed", for det er ikke meningen, at nogen skal acceptere teorien lige fra begyndelsen. Men man er tvunget til at indrømme, at mennesket er mere end det, der fungerer gennem hjernen. Spørgsmålet er, hvad dette mere er for noget? Der er to hovedsynspunkter. Det ene kan man kalde det naturvidenskabelige, og det andet er det religiøse. De to begreber skal ikke sættes op mod hinanden, som om de stadig var i konflikt, for selvom der i den vestlige verden har været voldsom konflikt mellem religion og naturvidenskab, er den avancerede forskning ved at blive en hjælp for nogle af religionens postulater. Måske kan metoderne til erkendelse på et tidspunkt samarbejde, indtil hele menneskets bevidsthed er illumineret af det lys, der dels kommer fra iagttagelse, og dels fra det lys, der kommer fra ånden.

Et udgangspunkt kan være evolution. Man kan betragte menneskets bevidsthed som noget, der gradvis udvikler sig via menneskets evolution og vækst – ikke kun via menneskeheden, men også via de naturriger, der ligger under menneskeheden. Nogle forskere mener, at forøgelsen af organismens funktionsdygtighed resulterer i en forøgelse af bevidsthedens vækst og manifestation, mens repræsentanter for en voksende naturvidenskabelig tankeretning mener, at bevidsthedens udfoldelse resulterer i en forbedring af det redskab, som udtrykker bevidstheden. Når man på baggrund af dette synspunkt spørger: "Hvad er den højere bevidsthed?" opdager man, at det er meget vanskeligt at give et seriøst svar.

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI