Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (25 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (25 af 33)

Stop al negativitet

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-29-Annie-Besant

 

Seriøse lærere siger altid til deres kandidater: "Stop al negativitet". Indtil det er gennemført, vil det være en fordel, hvis mindst muligt af det højere liv strømmer ind i kandidaten. Når man ikke længere virker skadende på omgivelserne, kan man begynde at beherske sanserne og få dem under tankesindets kontrol. Derefter skal tankesindet under sjælens kontrol, og det vil medføre, at det lavere tankelivs forvirrede flakken falder til ro under det højere tankesinds påvirkning. Først når redskabet er renset, sanserne er rolige og sindet er stille, kan mennesket trygt møde sjælen i al dens kraft.

Hensigten med denne advarsel er ikke at skræmme folk fra at begynde på den højere udviklings vej. Advarslen er ganske enkelt en advarsel fra én, der har set de farer, der er forbundet med det højere livs kontakt med redskaber, der ikke var forberedt. Og det er blot en gentagelse af tidsaldrenes og de vises advarsel formuleret i et nutidigt sprog:

 

"Stig op, stig blot op som du vil, fuld af mod og med roligt hjerte og åbne øjne, uden frygt for noget som helst du møder på vejen, for det guddommelige i dig er stærkere end alt, hvad der er uden for dig. Men idet du klatrer op ad stigen, sørg da for at dine fødder er rene. Rens dine fødder før du klatrer op, og snavs ikke trinene til med jordens søle, for det vil få dine fødder til at hænge fast i stigen og holde dig tilbage eller måske endda få dig til at glide og falde. Stig op som du vil, men husk at kun den rene får adgang til det guddommeliges vision. Stig op som du vil, men husk at overbevidstheden må komme ned i en vågenbevidsthed, der er ren. Hvis du renser den, stig da op så hurtigt som dit mod kan bære dig, så hurtigt som din iver kan løfte dig – for den rene er der ingen fare i nogen verden, og for den rene af hjertet vil alle naturens hemmeligheder åbenbare sig".

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI