Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (31 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (31 af 33)

Forædling

 

Forædling af den fysiske krop skabes ved hjælp af den kost, man spiser, den væske, man drikke, den søvnrytme man praktiserer osv. Det gennemgående tema er mådehold. Det drejer sig ikke om at sulte eller om at sove så lidt som muligt, men om at være mådeholdende med alting.

Det næste skridt er beherskelse af følelserne. Følelserne må aldrig tage magten fra et menneske. Der skal være gjort bestemte fremskridt på området, før det er sikkert at praktisere yogateknikkerne.

Åndsvidenskab-og-Psykologi-37-Annie-BesantNår kroppen er renset, og man har lært at kontrollere følelserne, følger forædlingen af tankesindet. Tankesindet kaldes "virkelighedens drabsmand", for normalt opsluges menneskets tankesind af den ydre verden. Tankesindet bevæger lynhurtigt opmærksomheden fra det ene til det andet. Når det har registreret én ting, vendes opmærksomheden straks mod den næste – osv.

Tendensen udgør en stor forhindring, når man vil udvikle den højere bevidsthed, og raja-yogien bruger al sin energi på at udvikle den højere bevidsthed, som kun kan manifestere sig, hvis tankesindet holdes i ro. Derfor går mange af yogiens øvelser ud på at holde tankesindet i ro. Det gøres bl.a. ved hjælp af forestillingsevnen, for yogien opbygger et mentalt billede og fokuserer opmærksomheden på det. Herefter fjernes opmærksomheden igen fra det samlede billede undtagen fra et enkelt punkt. Der fokuseres nu stykke tid på punktet, men til sidst lader yogien også punktet forsvinde. Herefter er tankesindet fuldstændig stille.

Tankesindet er Vestens store problem

Teknikken giver vesterlændinge store problemer. Det skyldes den udviklingsvej, man har valgt i denne del af verden, for vesterlændinge er langt mere rastløse end mennesker i Østen. I Vesten forventer man hurtige og nemme resultater. Når man forsøger at holde tankesindet i ro, vil man opdage, at det er langt mere rastløst, end man troede. Selvom man måske troede, at man havde et forholdsvist roligt tankesind, vil man opdage, at det er rastløst og konstant farer omkring, når man forsøger at fokusere på noget, der ikke tiltrækker det. Oplevelsen af om noget er tiltrækkende eller frastødende er en følelse, og den stammer fra astrallegemet. Det viser, hvor stor magt følelserne stadig har over mennesket. Tanken skal holes i ro ved hjælp af viljen, og man skal ikke tillade, at tanken flakker videre, fordi en rastløs følelse dukker op og forstyrrer processen.

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-38-Annie-Besant

 

Det betyder, at man i årevis skal øve sig på at skabe tankekontrol, før man kan forvente at opnå et tilfredsstillende resultat. Det opleves som en meget langvarig proces, som ikke passer til det travle og stressede liv, der leves i Vesten. Hvis man har gennemført processen i et tidligere liv, vil man hurtigt kunne lære det i det nuværende liv. Men hvis det er første liv, man forsøger at lære tankekontrol, er det en meget krævende og langvarig opgave. Det er imidlertid nødvendigt, at man løser problemet, hvis man ønsker at følge den vej, der fører til visdom, styrke og tjenestearbejde.

Når mentallegemet er blevet tilstrækkeligt roligt, og man kan gøre tankesindet stille og fastholde tilstanden, kommer der et tidspunkt, hvor den højere bevidsthed gør sig gældende. Dermed begynder man på den virkelige yoga.

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI