Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (6 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (6 af 33)

Sjælens legeme – kausallegemet

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-08-Annie-Besant

 

Hvordan er bevidsthedens redskab? Her beskrives det på vej ned og ikke på vej op, fordi den nedadgående bevægelse er menneskets naturlige kurs. Mennesket begynder ikke forneden og klatrer opad. Mennesket er født oppe og er kommet ned. Det er en vigtig kendsgerning. Den fysiske verden er ikke menneskets hjem. Den fysiske verden er et fremmed land, som det besøger engang imellem for at udvikle bestemte evner og løse visse opgaver. Det meste af tiden lever mennesket i sit hjemland, og fordi mange mennesker er sammen her i det fremmede fysiske land, betyder det ikke, at det er menneskets vigtigste opholdssted. Og det medfører heller ikke, at det er her, mennesket har sit udgangspunkt. Derfor begyndes der foroven, og menneskets vej følges ned til sin genfødsel.

Udgangspunktet for menneskets nedadgående rejse, der slutter med fødslen i et fysisk legeme, er ånden. Ånden er ikke til stede i nogen af de bevidsthedsredskaber, der her skal fokuseres på, for rejsen begynder i det legeme, der kaldes kausallegemet, årsagslegemet eller sjælslegemet. Alle erfaringer oplagres i kausallegemet, for det fungerer som åndens hukommelse. Det er et legeme, hvor mennesket liv efter liv opsamler de egenskaber, det har erhvervet sig gennem sine oplevelser på de lavere bevidsthedsplaner. Den åndelige hukommelse befinder sig derfor i kausallegemet, og det rummer hele sjælens næsten ubegrænsede fortid, en fortid der udsprang af Universets oprindelige enhed.

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI