Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (27 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (27 af 33)

Kausal bevidsthed

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-31-Annie-Besant

 

Det er sjældent, at der på det nuværende udviklingstrin kommer meddelelser ned fra bevidstheden, der ligger over mentallegemet. Naturligvis sker det, når der er tale om et højt udviklet menneske, som i mange tilfælde modtager geniale idéer fra sjælen og kausallegemet, som er menneskets permanente skatkammer, hvor alle erindringer er oplagret. Det sker også i de tilfælde hvor et menneske via en gradvis opbygning og bevidst træning har udviklet de lavere redskaber så meget, at det er i stand til at fungere som sjæl på kausallegemet.

Men i de fleste tilfælde er det de tre lavere legemer, der skal udvikles. Derfor skal man vide, hvordan det fysiske legeme forædles, hvordan man gør astrallegemet mere funktionsdygtigt, og hvordan man gør noget lignende med mentallegemet. Det er forudsætningen for at udvikle de latente evner på bevidsthedssiden og de organer, som evnerne kommer til udtryk igennem på formsiden.

Med udviklingsmetoder rettes al kraften mod redskaberne, mens udfoldelsen at bevidstheden forsømmes helt. Selvom de psykiske sanser er blevet udviklet ved at forædle de fysiske organer, er de alligevel stort set ubrugelige, fordi bevidstheden ikke er parat til at fungere via dem. Det er en kunstig udvikling.

 

Psykiske evner

 

I stedet for at bevidstheden skaber udviklingen, er det muligt til en vis grad at stimulere organernes udvikling og tvinge dem længere frem i udvikling end bevidstheden. Det resulterer i, at man ser og hører ting, man ikke forstår. Det er ofte det, der er tilfældet, når et menneske fødes med psykiske evner, som det har udviklet i tidligere liv.

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-32-Annie-Besant

 

Generelt kan man sige, at når et menneske ikke er særlig højt udviklet og alligevel fødes med psykiske evner, har det i tidligere liv brugt de teknikker, der bearbejder legemerne uden at udvikle bevidstheden. Resultatet er en kraftig psykisk udvikling, men fordi den uudviklede bevidsthed ikke kan bruge de psykiske evner intelligent, har evnerne kun begrænset betydning, og mange gange er de til større skade end gavn.

Der er ingen grund til at være misundelig på mennesker med den type psykiske evner. Hvis de har evner, som de ikke ved, hvordan de skal bruge, og som reelt virker forstyrrende, fordi de fylder tilværelsen med fænomener, de ikke forstår og ikke kan kontrollere, er det bedst, hvis de bevidst forsøger at arbejde med udvikling af bevidsthedssiden og på den måde bruger det aktuelle liv til at indhente det, de forsømte i et tidligere.

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI