Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (10 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (10 af 33)

Nervesystemet

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-12-Annie-Besant

 

Det betyder, at der i menneskets nervesystem er utallige levn fra den fysiske fortid – levn, som i stor udstrækning er afgørende for redskabet, og som bidrager med mange gådefulde fragmenter til den samlede fysiske bevidsthed. Desuden skal sjælens egen subtile indflydelse på nervesystemet tilføjes – en indflydelse, der strømmer ned gennem det delvis formede mentallegeme og astrallegeme, og som medvirker til opbygningen af nervesystemet i dets to store delinger: Det autonome system, som består af det sympatiske og parasympatiske system, og centralnervesystemet, som består af hjernen og rygmarven.

Det autonome nervesystem er primært forbundet med astrallegemet. Der er mange fine og velfungerende kommunikationslinjer mellem de to instanser, og under opbygningen af det autonome system blev der sendt kraftstrømme ned i systemet, som støttede og styrede bygningsarbejdet. På den måde har sjælen, med sit allerede udviklede følelsesliv, stor indflydelse på opbygningen af det system, som følelserne er nært forbundet med.

Centralnervesystemet kommer, efterhånden som mennesket udvikler de intellektuelle evner og højere følelser, mere og mere under sjælens indflydelse, for når intellektet udvikles, strømmer der stadig mere af sjælens energi direkte ned i centralnervesystemet og mindre direkte til det autonome system. Det autonome system er primært resultatet af menneskets tidligere indflydelse på astrallegemet, mens centralnervesystemet er mere påvirket af de aktuelle og direkte aktiviteter.

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI