Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (29 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (29 af 33)

Trance

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-34-Annie-BesantNæsten alle hatha-yogier kan gå i trance, men hvad sker der, når de gør det? Det fysiske legeme og astrallegemet adskilles. I nogle tilfælde er astrallegemet aktivt, så mennesket faktisk får oplevelser, og selvom oplevelserne ikke kan overføres til hjernebevidstheden, er det en fordel, fordi man kan lære meget på astralplanet, som kan trænge igennem til det fysiske plan – ikke som erindring, men som viden.

Men i mange tilfælde hvor det fysiske og astrale legeme adskilles i trancen, bliver astrallegemet i nærheden af den fysiske krop, og astrallegemet er nærmest inaktivt. Derfor får yogierne ingen viden og indsigt ved hjælp af den metode. Men én positiv ting opnår de – et fantastisk fysisk helbred. De udvikler stor muskelstyrke og en udholdenhed, der gør det muligt at klare en udmattelse, som normalt ville knække et almindeligt menneske. Øvelserne er meget vanskelige, og de udvikler stor udholdenhed, og derfor udvikler de også en enorm viljestyrke.

Livet går forud for formen

Hvad kan man lære af denne iagttagelse – herunder korrespondancen mellem det fysiske og det astrale? I evolutionens løb er udviklingen af bevidstheden en smule foran formens udvikling, og det har meget stor betydning. Livets funktion går altid forud for skabelse af formen, for formen opbygges ved at praktisere funktionen.

Når man ser tilbage på evolutionen, viser det sig, at efterhånden som bevidstheden udvikler sig og tænkeren udvikler stadig større tankekraft, overlader mennesket den ene viljeshandling efter den anden til kroppens automatik og vender sin opmærksomhed mod det højere og mere virkelige.

Det betyder, at når hatha-yogien bringer de evner, der i løbet af evolutionen er gjort automatiske, tilbage til bevidst kontrol, bevæger yogien sig i virkeligheden bagud og ikke fremad i udviklingen. Yogien belaster igen sig selv med en række opgaver, som i virkeligheden udføres meget bedre af kroppens automatik. Og når yogien griber ind i dem, skal der bruges en hel del opmærksomhed på for at opnå den samme fuldkommenhed, som kroppens automatik, og denne automatik skyldes yogiens tidligere arbejde med kroppen.

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI