Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Psykosyntese-Kenneth-Sørensen

PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl (1 af 13)


Psykosyntesen er en af de få psykologiske retninger, der sætter menneskets sjæl i centrum. Artiklen er en introduktion til psykosyntesens grundbegreber.

PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl (1 af 13)

PSYKOSYNTESE

- EN PSYKOLOGI MED EN SJÆL

 

Af Kenneth Sørensen

  

Psykosyntese-Kenneth-Sørensen

Du kan frit downloade artiklen "PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl" af Kenneth Sørensen. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

PSYKOSYNTESE

- EN PSYKOLOGI MED EN SJÆL

 

Psykosyntese-Kenneth-Sørensen-01

 

Artiklen har en tankevækkende titel. Den er tankevækkende, fordi psykologien reelt skulle være ”læren om sjælen”,[1] men ofte er netop sjælen et uønsket begreb, som ignoreres og fortrænges af psykologien og psykologerne.

Psykologien begyndte først i 1900-tallet som en hovedsagelig naturvidenskabelig disciplin, hvor man studerede menneskets adfærd (adfærdspsykologi) og fortrængte driftsliv (psykoanalysen). Enhver tale om menneskets højere åndelige potentialer blev betragtet som uvidenskabelig metafysik og religiøsitet. Det var først i løbet af 1950’erne og 1960’erne, at den humanistiske psykologi brød igennem som en reaktion mod den reduktionistiske[2] opfattelse af mennesket, der karakteriserede de to nævnte retninger. Man betragtede udelukkende mennesket som biologi og drifter, mens den humanistiske psykologi påpegede, at mennesket var langt mere end det. Det var især Abraham Maslows[3] forskning i de selvaktualiserede (ekstraordinære) mennesker eller kulturelle genier, der åbnede verdens øjne. Den humanistiske psykologi skabte i 1960’erne en enorm interesse for menneskets højere eller åndelige aspekter, og som resultat af den forskning og søgen opstod den transpersonlige psykologi, som også psykosyntesen er en del af.

 

 

 

_________________________________

[1] Etymologisk stammer ordet psykologi fra græsk ”psuché” (”sjæl”) og ”logía” (”læren om”). Psykologi betyder derfor bogstaveligt ”læren om sjælen”.

[2] Reduktionisme er den samlede betegnelse for et antal forbundne og omdiskuterede teorier, der fastholder, at man altid kan reducere sammensatte enheder til mere enkle og grundlæggende elementer.

[3] Abraham Maslow (1908-1970) var amerikansk personlighedspsykolog, der sammen med andre regnes for grundlægger af retningen humanistisk psykologi.

_________________________________

Artikel-Psykosyntese-Kenneth-Sørensen
Download-fil: PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl - Kenneth Sørensen


Artikel-Psykosyntese-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl