Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (17 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (17 af 33)

Menneskets "pulterkammer"

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-20-Annie-Besant

 

Men tilbage til underbevidstheden. Her er der imidlertid en vanskelighed: Underbevidstheden indeholder en stor mængde af forskelligt materiale, som skal sorteres og kategoriseres. Underbevidstheden kaldes et stort "pulterkammer", og her er der opbevaret alverdens levn fra fortiden, herunder de laser og pjalter, der stadig hænger ved de redskaber, mennesket bruger. Underbevidsthedens skrammel skal sorteres, når noget af det dukker op til overfladen. Man er nødt til at være klar over, hvilken plads det har i bevidstheden, og hvor det stammer fra i udviklingen.

Først og fremmest er der meget, som vågenbevidstheden har overdraget til det autonome nervesystem. Det skal sorteres fra og lægges til side, for det adskiller sig fra det, der er faldet lidt uden for centralnervesystemets almindelige funktion, men stadig ligger i hjernen og nerverne, og som også indgår i underbevidstheden, selvom materialet er lagret i en anden del af redskabet. I pulterkammeret er de forskellige ting opbevaret på mange hylder og i mange skuffer og skabe, og det drejer sig om at få dem ud af skabene.

Det materiale, der er oplagret i det autonome system, omfatter alle de mystiske og tågede rester fra fortiden. Det er rester, der stammer fra både forældrene og det permanente atom. Materialet er svagt, tåget og svært at forstå. Det er levn fra primitive liv – endda liv i dyreriget. Der er tale om mørke instinkter og primitive drifter, som for længst er forladt af menneskets bevidsthed. Derfor er der tale om uklare erindringer, men de sætter stadig deres præg på det fysiske system.

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI