Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Det-Synlige-og-Usynlige-Menneske-Leadbeater

DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE (28 af 32)


Menneskets psykiske liv, som det kommer til udtryk i de indre legemer - æterlegemet, astrallegemet, mentallegemet og kausallegemet.

DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE (28 af 32)

MENTALLEGEMET

 

Det-usynlige-menneske-Planche-22-C-W-Leadbeater

PLANCHE 22

 

I forbindelse med det mere udviklede menneske kan man næppe undgå at lægge mærke til, at de forskellige legemer ikke alene er blevet meget forfinede og af en langt højere kvalitet, men at de desuden ligner hinanden mere end før. Bortset fra forskellen mellem det, man kan kalde farveoktaverne − mellem de farvetoner, der tilhører de lavere og de højere underplaner af mentalplanet − er 22. planche næ­sten en reproduktion af 21. planche. Og ligheden mellem plancherne 22 og 23 er måske endnu mere bemærkelsesværdigt, selvom man må huske, at astrale farver igen er af en anden oktav end selv de lavere mentale.

Det er også interessant at sammenligne plancherne 22, 9 og 6 for at se, hvordan evolutionen fra det primitive til det uselviske menneske viser sig i mentallegemet. En nærmere undersøgelse vil vise, at stolthed, vrede og selviskhed er helt forsvundet, og at de resterende farver ikke blot har bredt sig, så at de udfylder hele ovalen. Farvetonernes kvalitet er også blevet forbedret så meget, at det overordnede indtryk er blevet et helt andet. Hver eneste af dem er nu mere delikat og forfinet, for enhver tanke om personligheden og dens interesser er forsvundet. Desuden er der opstået en anden farvetone − den rene, violette nuance med de gyldne stjerner, som bekræfter erhvervelsen af nye og ædlere egenskaber. Den kraft fra oven, der strålede ud gennem kausallegemet, viser sig også i mentallegemet men knap så tydeligt. Det er i det hele taget et særdeles fint mentallegeme, med mulighed for hurtigt fremskridt ad den åndelige vej, når tiden er moden.

Artikel-Det-Synlige-og-Usynlige-Menneske-Leadbeater
Download-fil: DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE - C.W. Leadbebater


Artikel-Det-Synlige-og-Usynlige-Menneske-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE