Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Det-Synlige-og-Usynlige-Menneske-Leadbeater

DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE (25 af 32)


Menneskets psykiske liv, som det kommer til udtryk i de indre legemer - æterlegemet, astrallegemet, mentallegemet og kausallegemet.

DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE (25 af 32)

DEN RELIGIØSE TYPE

 

Det-usynlige-menneske-Planche-19-C-W-Leadbeater

PLANCHE 19

 

Det må være fornuftigt at afslutte rækken af specielle astrallegemer med at analysere to meget forskellige typer, for der kan læres en hel del ved at sammenligne dem. Den første type er afbildet i 19. planche, og man kan kalde typen for det religiøse menneske. Ejendommelighederne kommer til udtryk gennem farverne, og man ser, at dette menneske har mulighed for at respondere positivt på et højt ideal, hvis det bliver præsenteret for det. Det mest iøjnefaldende træk er den usædvanlige udvikling af den blå farve, der vidner om en stærk åndelig eller religiøs følelse. Det er dog kun en meget lille del af den rene, lyseblå tone, der er tegn på uselvisk religiøsitet. Det meste af den blå farve er en mørk og noget grumset nuance, som viser, at denne følelse er stærkt blandet med begær efter personlig vinding.

Den meget begrænsede mængde af gul farve røber, at der kun har meget lidt intelligens til at lede religiøsiteten ind i fornuftige baner eller redde personen fra at forfalde til enfoldigt hykleri. Der er en hel del kærlighed og tilpasningsevne, selvom det ikke er af en særlig høj type. Men han har langt mere begær i sin natur end gennemsnittet, og falskhed og egoisme er ligele­des stærkt markante træk. Det er bemærkelsesværdigt, at det religiøse temperament ofte forekommer i forbindelse med overdrevent begær. Det tyder på, at der må være en eller anden skjult forbindelse mellem de to ting. Måske skyldes det simpelthen, at begge dele er karakteristiske for mennesker, der hovedsageligt lever i deres følelser og beherskes af dem i stedet for at forsøge at få kontrol over dem ved fornuftens hjælp. Man bør også lægge mærke til den uregelmæssige fordeling af farverne og deres slørede omrids. De glider alle sammen over i hinanden, og der er ingen klare skillelinjer. Det siger en hel del om det diffuse og svævende i dette religiøse menneskes begreber.

Artikel-Det-Synlige-og-Usynlige-Menneske-Leadbeater
Download-fil: DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE - C.W. Leadbebater


Artikel-Det-Synlige-og-Usynlige-Menneske-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE