Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Det-Synlige-og-Usynlige-Menneske-Leadbeater

DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE (24 af 32)


Menneskets psykiske liv, som det kommer til udtryk i de indre legemer - æterlegemet, astrallegemet, mentallegemet og kausallegemet.

DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE (24 af 32)

DEN DYBE DEPRESSION

 

Det-usynlige-menneske-Planche-18-C-W-Leadbeater

PLANCHE 18

 

Astrallegemet i 18. planche ligner på mange måder det, der er omtalt ovenfor. Linjerne er dog ikke brune men matgrå − og helhedsindtrykket er ubeskrivelig dystert og deprimerende. Tilsyneladende er det ikke nødvendigvis egenskaber, der mangler i dette tilfælde. Man har simpelthen legemets normale farver som baggrund. Men de er sløret af disse tunge og triste linjer. Billedet forestiller et menneske i en livsperiode, der er præget af dyb depression. Dette menneske er også totalt isoleret fra omverdenen på samme måde som gnieren, og der er selvfølgelig mange stadier mellem dette astrallegeme og et sundt astrallegeme. Et menneske har muligvis kun nogle få depressionslinjer, og selv de kan være udtryk for noget forbigående. I lettere og mindre vedvarende tilfælde får den tunge sky måske ikke engang tid til at organisere sig i linjer.

Alligevel er der alt for mange, der overgiver sig til disse følelser og lader fortvivlelsens tåge sænke sig over dem, sådan at hele verden opleves som dyster. De ved ikke, at de ikke alene forsinker deres egen evolution og går glip af mange chancer, men desuden påfører alle i deres omgivelser lidelse og skade. Der er ingen tilstand, der er så smit­som som denne følelse af nedtrykthed. Dens vibrationer stråler ud i alle retninger og medfører lammende og sløvende indflydelse på ethvert astrallegeme, der er inden for rækkevidde, uanset om den sjæl, astrallegemet tilhører, er i inkarnation eller ej. Det menneske, der giver efter for nedtrykthed, er derfor en plage og en fare for både levende og døde, for i denne tid, der er så præget af stress, nervøsitet og angst, er der mange, der har meget svært ved at beskytte sig mod disse dystre vibrationer.

Det eneste menneske, der er immun overfor denne forfærdelige indflydelse, er det, der har forståelse af hensigten med livet og betragter det fra en filosofisk og esoterisk synsvinkel. Positive indflydelser breder sig heldigvis lige så let som negative, og det menneske, der er i stand til at være lykkelig, bliver en kilde til lykke for andre − en virkelig sol, der spreder lys og glæde omkring sig og på denne måde samarbejder med Gud, der er op­hav til al glæde. På denne måde kan alle bidrage til at nedbryde depressionens dystre fængselsgitter og lukke sjælen ud i livets og kærlighedens strålende solskin.

Artikel-Det-Synlige-og-Usynlige-Menneske-Leadbeater
Download-fil: DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE - C.W. Leadbebater


Artikel-Det-Synlige-og-Usynlige-Menneske-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: DET SYNLIGE OG DET USYNLIGE MENNESKE