
VisdomsNettets Åndsvidenskabelige Ordbog
Åndsvidenskaben bruger en terminologi, der indeholder ord og begreber, som ikke findes i det almindelige danske sprog. I VisdomsNettets ordbog kan du finde en forklaring på de fleste af Åndsvidenskabens begreber og udtryk.
Hvis du scroller ned i bunden af skærmen, kan du vælge mellem alle bog-staver i alfabetet. Klik på det ønskede bogstav. Derefter kan du bladre ved at klikke pÅ siderne 1, 2, 3 ... osv.
Det opslåede ord
Cheru
Betydning
(Germansk). Cheru eller Heru er et magisk sværd. Det er ”sværdguden” Cheruscis våben, som omtales i forbindelse til en gammel germansk stamme, hvis hjemland var nær øvre Weser og den nordlige del af Chatti. Stammen bosatte sig i det centrale og nordlige Hessen og det sydlige Niedersachsen, langs den øvre del af Weser-floden og i dale og bjerge ved Eder, Fulda og Weser, et distrikt, der omtrent svarer til Hessen-Kassel, men sandsynligvis noget mere omfattende. Cheru er blevet forbundet med den skandinaviske tyr, som hed Tio eller Zio i germansk mytologi. I legenden blev Cherus sværd formet af Ivaldis sønner − dværgene, som på samme måde formede Thors Hammer, Mjølner. Cherus sværd var magisk, og i den nordiske mytologi siges det, at det ”ødelægger sin ejermand, hvis han ikke er værdig til at bruge det”. Det bringer sejr og berømmelse, men kun i hænderne på en helt med høj moral. (Se også Edda og Thors Hammer). |