
VisdomsNettets Åndsvidenskabelige Ordbog
Åndsvidenskaben bruger en terminologi, der indeholder ord og begreber, som ikke findes i det almindelige danske sprog. I VisdomsNettets ordbog kan du finde en forklaring på de fleste af Åndsvidenskabens begreber og udtryk.
Hvis du scroller ned i bunden af skærmen, kan du vælge mellem alle bog-staver i alfabetet. Klik på det ønskede bogstav. Derefter kan du bladre ved at klikke pÅ siderne 1, 2, 3 ... osv.
Det opslåede ord
Bhrigu
Betydning
(Sanskrit). Bhrigu stammer fra ”bhrajj”, der betyder ”at være varm” eller ”funklende glødende”. Bhrigu er en af de oplyste vediske Rishier. Han kaldes Manus ”søn”. Han er en af de syv Prajapatier (Skabelsens Herrer), som skabte menneskeheden. Derfor identificeres Bhrigu med en af skaberguderne, og derfor omtales han i Puranaerne i forbindelse med Krita Yuga − den første tidsalder, der betragtes som den rene. Man mener, at Bhrigu er stamfader til Bhargava, og nogle vers i Rig-Veda tilskrives også ham. Planeten Sukra (Venus) er forbundet med Bhrigu, og Bhrigu er derfor en af planetens navne. Venus kaldes også ”søn af Bhrigu”. Bhrigu er ofte et ord, der betegner, hvad der svarer til fredag, og fredag er dedikeret til planeten Venus. Bhargava (Bhrigus efterkommere) beskrives ofte som luftguder, selv om Rig-Veda omtaler dem som intimt forbundet med ild. Derfor er de forbundet med Atharvan (ildpræsterne), Angirasa (lysende guddomme) og Ribhu. (Se også Angirasa, Atharvan, Bhargava, Krita Yuga, Prajapati, Puranaer, Ribhu, Rig-Veda og Rishi). |