
VisdomsNettets Åndsvidenskabelige Ordbog
Åndsvidenskaben bruger en terminologi, der indeholder ord og begreber, som ikke findes i det almindelige danske sprog. I VisdomsNettets ordbog kan du finde en forklaring på de fleste af Åndsvidenskabens begreber og udtryk.
Hvis du scroller ned i bunden af skærmen, kan du vælge mellem alle bog-staver i alfabetet. Klik på det ønskede bogstav. Derefter kan du bladre ved at klikke pÅ siderne 1, 2, 3 ... osv.
Det opslåede ord
Elysion
Betydning
(Græsk). Elysion kaldes i sin latinske form Elysium. På dansk kaldes stedet for ”De Saliges Øer” eller ”landet langt borte”. I den græske mytologi er Elysion en variant af efterlivet. De kristnes ”Himlen” er uden tvivl inspireret fra grækernes Elysion. Elysion er dermed den direkte modsætning til Tartaros. Iflg. Pindar herskede titanen Kronos i Elysion – og det gjorde han også i den græske urtid, og alle, der tre gange havde passeret ulasteligt gennem livet, skulle leve i Elysion i lyksalighed. Gudernes udvalgte blev ført til Elysion, hvor der ventede evigt liv i lyksalighed. I modsætning til Hades og Tartaros lå Elysion derfor ikke i underverdenen, men var angiveligt nogle øer langt ude mod vest på den anden side af Okeanos – et sted i Atlanterhavet. Iflg. Hesiod var det Heroerne (sagnhelte eller halvguder), som selveste Zeus viste den store ære, at han skænkede dem evigt liv i Elysion. Senere blev Elysion placeret i underverdenen som bolig for de afdøde mennesker, som dommere i Dommens Hal fandt værdige. Floden Lethe (glemsomhedens flod) strømmede gennem Elysions marker. (Se også Aanroo, Devachan, Hades, Kronos, Okeanos, Tartaros og Zeus). |