
VisdomsNettets Åndsvidenskabelige Ordbog
Åndsvidenskaben bruger en terminologi, der indeholder ord og begreber, som ikke findes i det almindelige danske sprog. I VisdomsNettets ordbog kan du finde en forklaring på de fleste af Åndsvidenskabens begreber og udtryk.
Hvis du scroller ned i bunden af skærmen, kan du vælge mellem alle bog-staver i alfabetet. Klik på det ønskede bogstav. Derefter kan du bladre ved at klikke pÅ siderne 1, 2, 3 ... osv.
Det opslåede ord
Trailokya
Betydning
(Sanskrit). Trailokya eller Triloka er sammensat af ”tri”, der betyder ”tre” og ”loka”, der betyder ”lokalitet”, ”verden” eller ”sfære”. Trailokya betyder ”de tre verdener”, som er det fysisk-æteriske, astrale og mentale plan, hvor menneskehedens normale udvikling foregår. I brahmanistisk filosofi kaldes de tre verdener for Bhur (jord), Bhuvah (himmel) og Svar (atmosfære). Den buddhistiske Trailokya eller opdeling i tre verdener er anderledes. Fra det laveste til det højeste kaldes de: Kama-Dhatu eller Kama-Loka (begærverden), Rupa-Dhatu (formverden) og Arupa-Dhatu (formløs verden). Trailokyas verdener er ikke-fysiske sfærer, og de vedrører stadier efter døden. Åndsvidenskaben fortæller om syv eller ti stadier i efterlivet. De kan ikke rubriceres i de tre brahmanistisk verdener, men de passer ind i de tre buddhistiske Dhatus eller Lokaer. Rupa-Dhatu og Arupa-Dhatu kan kaldes Dhyana (kontemplation), og på den måde betegne karakteren af den dybe kontemplative bevidsthedstilstand. (Se også Arupa, Dhyana, Kama, Kama-Loka og Rupa). |