
VisdomsNettets Åndsvidenskabelige Ordbog
Åndsvidenskaben bruger en terminologi, der indeholder ord og begreber, som ikke findes i det almindelige danske sprog. I VisdomsNettets ordbog kan du finde en forklaring på de fleste af Åndsvidenskabens begreber og udtryk.
Hvis du scroller ned i bunden af skærmen, kan du vælge mellem alle bog-staver i alfabetet. Klik på det ønskede bogstav. Derefter kan du bladre ved at klikke pÅ siderne 1, 2, 3 ... osv.
Det opslåede ord
Charon
Betydning
(Græsk). Charon eller Karon var søn af Erebos (mørke) og enten Nyx (natten) eller Styx var i græsk mytologi en færgemand, der sejlede de døde til dødsriget Hades. Charon var en ældre gråskæget herre. De mennesker, som kunne betale, og som havde fået en ordentlig begravelse, sejlede Charon over floden Styx. En ordentlig begravelse betød bl.a. at der blev lagt mønter i munden på den afdøde − ikke over øjnene som mange fejlagtigt tror. Kunne den afdøde ikke honorere færgemandens krav til en overfart, måtte han eller hun vende tilbage til sin grav. Derfra hjemsøgte den afdøde de levende. Det omtalte honorar er desuden også grunden til, at sømænd bærer en guldørering. Hvis de skulle gå ned med deres skib, kunne de på den måde alligevel betale prisen for at blive sejlet over Styx af Charon. De gamle egypteres Khu-en-ua – styrmanden med falkehovedet, der sejlede de afdødes sjæle over det mørke vand, der adskiller liv og død – blev senere til den græske Charon. Charon, Erebos og Nyx er derfor varianter af Khu-en-ua. Den døde var forpligtiget til at betale en ”obolus” – en lille mønt – til den dystre færgemand fra Styx og Acheron. Derfor placerede man altid en mønt under tungen på den afdøde. Traditionen er bevaret i nutiden, for i Rusland er det en udbredt skik i de lavere sociale klasser at lægge kobber i kisten under den afdødes hoved som betaling til ”døden”. Hades svarer til åndsvidenskabens Kama-Loka, og det var kun skyggerne af de afdøde, der fik adgang, men kandidater til indvielse, de højere indviede og mestrene besøgte underverdenen på bestemte tidspunkter af medfølelse, som f.eks. da Jesus angiveligt besøgte Helvede. (Se også Acheron, Erebos, Hades, Jesus, Kama-Loka og Nyx). |