VisdomsNettets Åndsvidenskabelige Ordbog
Åndsvidenskaben bruger en terminologi, der indeholder ord og begreber, som ikke findes i det almindelige danske sprog. I VisdomsNettets ordbog kan du finde en forklaring på de fleste af Åndsvidenskabens begreber og udtryk.
Hvis du scroller ned i bunden af skærmen, kan du vælge mellem alle bog-staver i alfabetet. Klik på det ønskede bogstav. Derefter kan du bladre ved at klikke pÅ siderne 1, 2, 3 ... osv.
Det opslåede ord
Ymer
Betydning
(Oldnordisk). Ymer, Ymir eller Aurgelmir er urjætten i den nordiske mytologi, gudelære og skabelsesberetning. Det er Ymer, der skabte de første jætter, og han er personifikationen af kaos, for Ymer er Jordens stof i glødende, sydende tilstand. Ymer dræbes af de tre skaberguder, Odin, Vile og Ve, som skabte verden ved hjælp af hans legemes forskellige dele. Det er en filosofisk og åndsvidenskabelig korrekt allegori om, hvordan de tre skabende kræfter eller guddommens tre aspekter – vilje, kærlighed-visdom og aktiv intelligens – overvinder det kaotiske, sydende stof, og omdanner det til en beboelig planet. Ymers blod blev til verdens have. Hans knogler blev til Jordens bjerge. Tænderne blev omdannet til sand og sten. Håret blev til skovene. Hjernen blev til skyerne, og hjerneskallen blev brugt til himmel-hvælvingen. Ymer omtales i digtene Grimnersmål og Vafthrudnersmål i den ældre Edda. Surmælksproduktet ymer er opkaldt efter jætten. (Se også Edda, Odin og Vile). |