
VisdomsNettets Åndsvidenskabelige Ordbog
Åndsvidenskaben bruger en terminologi, der indeholder ord og begreber, som ikke findes i det almindelige danske sprog. I VisdomsNettets ordbog kan du finde en forklaring på de fleste af Åndsvidenskabens begreber og udtryk.
Hvis du scroller ned i bunden af skærmen, kan du vælge mellem alle bog-staver i alfabetet. Klik på det ønskede bogstav. Derefter kan du bladre ved at klikke pÅ siderne 1, 2, 3 ... osv.
Det opslåede ord
Mester
Betydning
Mester stammer fra det olddanske ”mæster”, det oldnordiske ”meistari”, fra det tyske ”meister” og det latinske ”magister”. Oprindeligt var det en titel på en lærer, som havde elever. Universitetsgraden ”magistergrad” stammer fra samme kilde. I åndsvidenskaben henviser ordet ”Mester” til menneskehedens ældre brødre og søstre, som har forladt det 4. naturrige, og nu udgør det 5. naturrige eller det overmenneskelige rige. De har fuldført den menneskelige evolutionscyklus, dvs. at de i deres udvikling er nået frem til det udviklingsniveau, som menneskeheden skal nå ved slutningen af denne runde. De kaldes mestre, fordi de mestrer menneskeudviklingen, og de har valgt at lede den del af menneskeheden, der stadig er bundet til reinkarnation. Nogle af mestrene lever i Tibet, andre lever forskellige steder i verden. Teosofien har offentliggjort navne på flere af mestrene. Nogle af mestrene har disciple og ved hjælp af dem, står de i forbindelse med den lavere verden. I åndsvidenskaben betyder mester sædvanligvis ét ophøjet menneske, der har disciple. Ordet blev brugt i forbindelse med Jesus af Nazareth, der blev omtalt som mesteren. Men ordet mester er efterhånden kommet til at betyde et ideal eller en leder. I den teosofiske litteratur fik ordet ofte samme betydning som sanskritordet ”guru”, der betyder ”åndelig lærer”. (Se også Adept, Hvide Broderskab, Mahatma og Jivanmukta). |