
VisdomsNettets Åndsvidenskabelige Ordbog
Åndsvidenskaben bruger en terminologi, der indeholder ord og begreber, som ikke findes i det almindelige danske sprog. I VisdomsNettets ordbog kan du finde en forklaring på de fleste af Åndsvidenskabens begreber og udtryk.
Hvis du scroller ned i bunden af skærmen, kan du vælge mellem alle bog-staver i alfabetet. Klik på det ønskede bogstav. Derefter kan du bladre ved at klikke pÅ siderne 1, 2, 3 ... osv.
Det opslåede ord
Egyptisk kalender
Betydning
(Egyptisk). Egypterne skabte en perfekt kalender, som iflg. eksperterne er den eneste intelligente kalender i menneskehedens historie. Året bestod af 365 dage opdelt i 12 måneder på hver 30 dage plus 5 tillægsdage i slutningen af året. Månederne var underopdelt i 3 perioder på hver 10 dage, som igen dannede 4 grupper, der udgjorde de 3 årstider: Oversvømmelse, vinter og sommer. Datoerne blev skrevet på denne måde: År 5, 3. måned i vinterperioden, dag 13. Egypternes system var enkelt og mindst lige så godt som nutidens, og det havde den fordel, at der ikke fandtes måneder af forskellige længder eller uger, der overlappede månederne og årene. Grækerne indså fordelene ved det egyptiske system og brugte det i deres egne beregninger. Systemet overlevede til Middelalderen, og Kopernikus brugte det også. Måske vil man en dag igen vende tilbage til det egyptiske kalendersystem. Man kan også takke egypterne for opdelingen af dagen i 24 timer, men deres timer havde sandsynligvis ikke samme længde. De 12 timer med dagslys og de 12 nattetimer varierede i forhold til årstiden. Om sommeren var dagtimerne længere end nattetimerne og omvendt om vinteren. Men man kendte systemet med lige lange timer. Det var grækerne, der opdelte timerne i 60 minutter inspireret af babylonierne, som var ophav til systemet. Men grækerne bevarede de egyptiske principper. |