Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Reinkarnation-den-tabte-dimension-Ove-von-Spaeth

REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION (7 af 21)


Reinkarnationslæren, som er udbredt hos mere end en tredjedel af Jordens folk, tilhørte også oprindeligt den kristne kirke.

REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION (7 af 21)

Reinkarnationslære

i Det Gamle Testamente

 

Reinkarnation-den-tabte-dimension-09-Ove-von-Spaeth

 

Ligesom de gamle egyptiske og babyloniske mysterier havde en lære om livet efter døden, fandtes denne lære − ifølge de mange indicier − i en intern kulttradition i Moses' religion.

Under de højere uddannelser i Egypten har Moses uundgåeligt tidligt været indviet i den hemmelige egyptiske kultlære om genfødsel, der var repræsenteret ved Osiris. Tempelmanuskripterne, som Moses beslaglagde ved starten af Exodus, har også indeholdt denne lære.

De senere mindre kendte sider af Moses' (egyptiske) lære vil − på linje med andre ældre religioner − uundgåeligt have omfattet en lære om livet efter døden og om reinkarnation.

Allerede i begyndelsen af 1. Mosebog står der, at "mennesket skabtes i Guds billede". Det er grundlag for den tanke, at mennesket i sig rummer en part "ligesom" eller "af Gud", der betragtes som evig.

Jødernes rabbinerskrifter indeholder i deres ældste kerne meget gamle overleveringer. En del blev af forskellige grunde, af jødernes tidlige bibelredaktører sorteret fra ved samlingen af Bibelen. Der findes i disse rabbinske tekster stadig omtale af reinkarnation (gilgul hanafesh, 'sjælevandring').

Et talmudisk kabbalaskrift, Avodath Hakodesh (fol. 49, col. 3), uddyber om 4. Mosebog (16,22):

 

"… Vi har ifølge traditionen, at da Moses … sagde, 'du Gud for (eller Gud der giver) (livs)ånd i alt kød' − var det med den hensigt at betro det mysterium, at sjæleoverførelse finder sted ved alt kød − også i dyr …".

 

Selve sjælen ansås som et konkret element. I Bibelen − 1. Kongernes Bog (17,21) − siger profeten Elias om en livløs dreng:

 

"… Jahweh … lad drengens sjæl/liv gå ind i ham igen …".

 

I Visdommens Bog (8 og 19) − et apokryft jødisk skrift til Det Gamle Testamente − fortælles der om "sjælens medfødte godhed".

I jødernes religion er det ukendt for de fleste, at der findes en doktrin om, at sjælen som evigt væsen genfødes, men kun spor af mysteriesymbolik ved "forfædrekultisk" at kalde efterverdenen for "Abrahams skød".

Og i Det Nye Testamente står der, at Jesus "steg ned og besøgte de lavere egne", og om "Paradis", samt at "sidde til bords med Abraham, Isak og Jakob i Himmeriget". Dvs. at jøder trods alt anvendte udtryk om eksistensen af et efterliv.

I hele Bibelen informeres yderst sparsomt om "efter døden". 2. Kongebog (2,11) fortæller, at profeten Elias' (800-tallet f.Kr.) ved sin død blev ført på en "ildvogn" (solvogn?) direkte op i Himlen.

Og i Prædikerens Bog (9,5 og 9,10) er de døde i dødsriget − uden viden og kundskab. I Ezekiels Bog (18,4 og 18,20) skal "Sønnen", der er "retfærdig", "ikke dø". Samt i Daniels Bog (12,2-3), der omtaler de dødes opstandelse efter forudgående dom for deres gerninger.

 

Reinkarnation-den-tabte-dimension-10-Ove-von-Spaeth

Artikel-Reinkarnation-den-tabte-dimension-Ove-von-Spaeth
Download-fil: REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION - Ove von Spaeth


Artikel-Reinkarnation-den-tabte-dimension-Ove-von-Spaeth
Læsefil med vendbare sider: REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION