Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Reinkarnation-den-tabte-dimension-Ove-von-Spaeth

REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION (1 af 21)


Reinkarnationslæren, som er udbredt hos mere end en tredjedel af Jordens folk, tilhørte også oprindeligt den kristne kirke.

REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION (1 af 21)

REINKARNATION

- religionens tabte dimension

 

Af Ove von Spaeth

 

 Reinkarnation-den-tabte-dimension-Ove-von-Spaeth

 

Du kan frit downloade artiklen "REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION" af Ove von Spaeth. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 1-697-3335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

REINKARNATION

- RELIGIONENS TABTE DIMENSION

 

Reinkarnationslæren − udbredt hos mere

end en tredjedel af menneskeheden

− tilhørte også grene af den kristne kirk

i mere end en fjerdedel af denne religions historie.

 

 

Reinkarnation-den-tabte-dimension-01-Ove-von-Spaeth

 

Eksklusiv kultisk viden fra en tidligere mysteriekultisk overbygning i Moses' religion kan stadig spores i Bibelen − og med sammenhænge det ikke før har været muligt at vise. En indviet elite fastholdt gennem tiderne en hemmelig, delvis egyptiske lære, som Moses havde videregivet til israelitterne. Flere dele af denne lære var engang kendt overalt som nogle særlige trin i oldtidens religiøse univers, men blev bandlyst af kirken: Læren om 'efterlivet' og nyt liv − reinkarnation og om 'gæld' eller karma.

Reinkarnationsidéer i alle tidsaldre

De fleste religioner og trosretninger i verden bygger på en overbevisning om en fortsættelse efter døden. Det er blevet sagt, at uden den opfattelse, havde man ingen pyramider, intet værk af Homer eller Dante, ingen Hamlet osv. Den generelle idé bag reinkarnationslæren (af re 'igen' og carno 'kød'), er lære om, at sjælen efter døden igen lader sig føde i et fysisk ("kødeligt") legeme.

En opfattelse eller en erfaring bliver hverken mere eller mindre rigtig, fordi et stort antal mennesker tror på den. I verden ses der forskelligt på emnet. I det følgende skal reinkarnationslæren hverken forsvares eller afmytologiseres, men der skal alene gøres forsøg på at skabe et overblik. Det viser sig, at der er en betydelig fortrængning af datidens vigtigste opfattelser, der også tilhørte grene af den kristne kirke i mere end en fjerdedel af denne religions historie.

Mange oplever emnet som fremmedartet, og derfor tillægges det ikke tilstrækkelig historisk betydning. Men for at se religionshistorien realistisk må det forstås, at der er tale om et helt andet − og i epoker meget udbredt − verdensbillede. Reinkarnationsforhold − også inden for den kristne religion − blev ofte givet meningsløse fortolkninger på grund af senere tiders uvidenhed.

Den ældste kirke blev dannet på grundlag af oldkristne grupper i det første århundrede e.Kr. Fra starten opstod særlige grene, som var stærkt influeret af indvielseskulter og andre mellemøstlige religiøse idéer, især fra Egypten.

En omfattende gruppe kaldes gnostikerne − navnet er fra græsk gnosis, dvs. 'erkendelse'. Sammen med flere andre kristne grupper gik de bl.a. ind for læren om reinkarnation, og i 300-400-tallet blev de forfulgt af kirken.

Artikel-Reinkarnation-den-tabte-dimension-Ove-von-Spaeth
Download-fil: REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION - Ove von Spaeth


Artikel-Reinkarnation-den-tabte-dimension-Ove-von-Spaeth
Læsefil med vendbare sider: REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION