Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Reinkarnation-den-tabte-dimension-Ove-von-Spaeth

REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION (14 af 21)


Reinkarnationslæren, som er udbredt hos mere end en tredjedel af Jordens folk, tilhørte også oprindeligt den kristne kirke.

REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION (14 af 21)

Karma − ikke et entydigt begreb

 

Reinkarnation-den-tabte-dimension-21-Ove-von-Spaeth

Den afdøde dømmes i Dommens hal i egyptisk relief

 

Karma kan opfattes som en multifacetteret medspillende faktor. Dvs. ikke blot som et spinn off fra et menneskes opførsel, men det består også af, hvad mennesket møder f.eks. i form af fysiske skader − også selvom mennesket er uskyldigt, og skaden er opnået ved et uheld.

Hvis et menneske er født som farveblind, er det dets skæbne på det punkt, at det f.eks. ikke kan blive styrmand. Det, der kan adskille i religion eller tro er, at tilhængere af reinkarnationsidéen vil påstå, at farveblindheden ikke alene er et udslag af genetisk arv eller fysisk uheld, men udspringer af en latent eller psyko-fysisk blokering − en "deposit" − i menneskets karmamønster.

Patanjalis Yoga Sutras, som udgør nogle specielle Vedanta-doktriner, Samkhyas system, der blev samlet, færdiggjort og nedskrevet ca. 300 f.Kr. Hos Patanjali forklares det i bog II, sutra 12:

 

"… De karmiske latent-depositer har deres rod i hindringerne og kan manifestere i denne eller en kommende eksistens …".

 

Netop Patanjalis Yoga Sutras indeholder bl.a. den ældste kendte "tekniske" analyse af karma, dens påvirkning af sindet samt metoder til opløsning af karma. Et system, der ad intelligent vej forsøger at accelerere et menneskes udvikling mod et åndeligt plan til frigørelse − en lære som bl.a. buddhismen byggede sine metoder på.

Albert Schweitzer, doktor i filosofi såvel som teologi, anerkendte (i sin bog Indian Thought and its Development) systemets imponerende storhed:

 

"… en storslået præstation. Sjældent inden for den menneskelige tænkning er et teoretisk problem erkendt så klart − og løst med så stor skarpsindighed …".

 

Og Paramahansa Yogananda skrev (i sin Autobiography of a Yogi):

 

"… Denne afhandling − Patanjalis aforismesamling − indeholder begreber af en sådan storhed, at nogle af Indiens største tænkere er blevet inspireret til at kommentere den …".

 

De omtalte "latent-depositer" inkluderer både psykiske og fysiske forhold. Hvad sidstnævnte angår er lægelige forskere velbekendte med, at gamle skader i kroppen kan ophobe hele depoter af gamle lidelsessymptomer med tilhørende gamle negative følelser.

Når et gammelt "depot" af forskellig årsag reaktiveres, kan den pågældende ophobning påvirke mennesket negativt i nutiden. Mange af nutidens terapier, uanset om det er en analyse af det aktuelle liv eller en regression til tidligere liv, tager dette udgangspunk.

Der tales om eksempler på psykiske hæmninger og svigt af evner, som terapeuter mener at kunne spore udgangspunktet for i et menneskes tidligere liv. Og at det kan dreje sig om f.eks. en kvælende skyldfølelse indlejret i en 'tidskapsel', som mennesket ikke har været bevidst om i det nuværende liv, men som kan opløses ved konfronterende inspektion. Tricket er altså "at nævne troldens navn". Disse forhold omtales blandt de tungere former for karma. Her anses karma som en slags energier, der kan ophobes indtil de fjernes.

Er karmaen omfattende, vil mennesket ifølge mange skoler være mindre fritstillet med hensyn til arten af følgende liv − og bindes derfor til fortsat genfødsel under individuelt relaterede betingelser. Det tvingende behov kan ophøre, når handlingernes/gerningernes moral også er etisk universelt set.

Artikel-Reinkarnation-den-tabte-dimension-Ove-von-Spaeth
Download-fil: REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION - Ove von Spaeth


Artikel-Reinkarnation-den-tabte-dimension-Ove-von-Spaeth
Læsefil med vendbare sider: REINKARNATION - RELIGIONENS TABTE DIMENSION